Ja pozycjonuję pliki nieco inaczej.
Nie stosuję nazewnictwa bo do czasu pojawienia się niniejszego wątku nie wiedziałem o czymś takim.
Gdy posiadam coś na chomiku to wpisuję nazwę tego czegoś w Google i wyskakują mi wyniki - szukam tego pośród wyników na pierwszej stronie.
W wynikach są linki do stron warezowych, do for tematycznych, do portali z plikami itp.
Zawsze na 50% for tematycznych można coś wrzucić.
Przykładowo ktoś na jakimś forum pyta o plik który tylko ja mam bo na przykład mam ten program czy tą grę i sobie taki plik umieściłem na chomiku - jest to jakiś ważny dla kogoś plik.
Nikt nie ma tego pliku lub forumowicze podają linki do zagranicznych portali gdzie za dostęp trzeba płacić a plik waży kilka mega.
To pomimo że wątek jest stary dopisuję swoją odpowiedź z linkiem do mojego chomika i jest OK.
Potem dostanę Warna od Moderatora za wykopywanie starych wątków ale jest to mój pierwszy i ostatni Warn na tamtym forum.
Wątek zostaje zablokowany a ja się cieszę że już nikt więcej nic nie dopisze
bowiem tylko moja ostatnia odpowiedź w tamtejszym wątku jest dla wielu czytelników satysfakcjonująca gdyż nawet posiadacze zwykłego konta na chomiku mogą ten plik pobrać za darmo bez dodatkowych opłat aktywacyjnych.
Dodam że pomimo że moje pliki nie są wypozycjonowane na samej "górze" to wątki niektórych for owszem są zatem nie ma co tu się wiele rozpisywać. Po prostu moje pliki są jakby umieszczone w wypozycjonowanych wątkach for tematycznych i to mi w zupełności wystarcza.
Oczywiście nie pozycjonuję wszystkiego bo jest to zbyt pracochłonne.
Pozycjonuję jedynie pliki które są najbardziej poszukiwane i ewentualnie szukam nowych plików typu: "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"