Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prace Graficzne
Wink 
1.
[Obrazek: fa4bacc4be25-1318419795.jpg]

2.
[Obrazek: 1-1318419795.jpg]

3.
[Obrazek: 67a308cf9227-1318419795.jpg]

Prosze o ocene Rumiany moich prac
  Odpowiedz
Według mnie masz problem z właściwym dobieraniem czcionek.
  Odpowiedz
Ja tam się nie znam na grafice, ale dwójka mi się podoba, jedynka też może być.
W trójce zgrzyta mi to, że to reklama retro party, a grafika ze stylem retro nie ma nic wspólnego...
  Odpowiedz
A ja znalazłem błąd w 3 pracy :P : Zamiast "enegry" to powinno być energy
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
No to takim okiem "półprofesjonalisty-amatora", jakkolwiek to brzmi :D
1. Zły dobór czcionek. Aby podkreślić klimat - WSZYSTKIE czcionki powinny być szeryfowe - typu Times New Roman, ale tej czcionki nie polecam. Raczej wybierz ładniejszą alternatywę, ale również szeryfową (z tymi podstawkami). Kolorystyka mnie urzekła, piękna szaro-septyczna barwa. Idealnie oddaje klimat. Dodałbym elementy czerwieni, ale po pierwsze - ostrej, po drugie zdewastowane elementy (czyli takie postrzępione litery) i wyrzucił żółtego gaussa spod CENSORED, a sam napis zrobiłbym właśnie na czerwono.
2. Hmm... minimalizm? :) Zmień czcionki i nie dodawaj prymitywnej poświaty, to świadczy o amatorskim wykonaniu. Jeżeli już musi być coś wokół tego napisu - po prostu niech to będzie kontur, nie rozmazany, najlepiej w doborowym kolorze :) Tu kłania się zmysł estetyki :)
3. Prymitywne czcionki, tandetne kolory, tło... no tak mi to troszkę nie pasuje :) Po pierwsze - gdyby w tle był Fiat 126p to by mnie to zaintrygowało (co to jest?), po drugie - gdyby to było w brązowych lub wyblakłych kolorach to już bym wiedział że coś starego, coś retro, po trzecie - gdyby to było napisane czcionką modną w latach 80-90 w stylu tzw. disco to już bym wiedział - TAK! To jest impreza!

Mam nadzieję że pomogłem, nie miałem na myśli sprawienia przykrości a jedynie dania dobrych rad na przyszłość :) Na otuchę dodam że jedynka wcale nie jest najgorsza :)
  Odpowiedz