2.
3.
Prosze o ocene moich prac
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Prace Graficzne
|
1.
2. 3. Prosze o ocene moich prac Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
13.10.2011, 11:40
Według mnie masz problem z właściwym dobieraniem czcionek.
13.10.2011, 12:44
Ja tam się nie znam na grafice, ale dwójka mi się podoba, jedynka też może być.
W trójce zgrzyta mi to, że to reklama retro party, a grafika ze stylem retro nie ma nic wspólnego...
No to takim okiem "półprofesjonalisty-amatora", jakkolwiek to brzmi
1. Zły dobór czcionek. Aby podkreślić klimat - WSZYSTKIE czcionki powinny być szeryfowe - typu Times New Roman, ale tej czcionki nie polecam. Raczej wybierz ładniejszą alternatywę, ale również szeryfową (z tymi podstawkami). Kolorystyka mnie urzekła, piękna szaro-septyczna barwa. Idealnie oddaje klimat. Dodałbym elementy czerwieni, ale po pierwsze - ostrej, po drugie zdewastowane elementy (czyli takie postrzępione litery) i wyrzucił żółtego gaussa spod CENSORED, a sam napis zrobiłbym właśnie na czerwono. 2. Hmm... minimalizm? Zmień czcionki i nie dodawaj prymitywnej poświaty, to świadczy o amatorskim wykonaniu. Jeżeli już musi być coś wokół tego napisu - po prostu niech to będzie kontur, nie rozmazany, najlepiej w doborowym kolorze Tu kłania się zmysł estetyki 3. Prymitywne czcionki, tandetne kolory, tło... no tak mi to troszkę nie pasuje Po pierwsze - gdyby w tle był Fiat 126p to by mnie to zaintrygowało (co to jest?), po drugie - gdyby to było w brązowych lub wyblakłych kolorach to już bym wiedział że coś starego, coś retro, po trzecie - gdyby to było napisane czcionką modną w latach 80-90 w stylu tzw. disco to już bym wiedział - TAK! To jest impreza! Mam nadzieję że pomogłem, nie miałem na myśli sprawienia przykrości a jedynie dania dobrych rad na przyszłość Na otuchę dodam że jedynka wcale nie jest najgorsza |