Prawa autorskie. Otrzymałem taką wiadomość...
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Ty dostałeś też 2 wiadomości .Ty też w drugiej miałeś podane już Twoje dane?Raczej nie bo nic nie pisałeś...Przeczytajcie wszystko uważnie i dokładnie wraz z komentarzami ,on sam się myli w swoich zeznaniach że tak napiszę.Najpierw napisał cyt;.....Po dłuższym czasie przyszło drugie już z moimi danymi. A za chwilę pod spodem w komentarzach pisze już cyt;Dostałem dwie wiadomości na chomika a potem trzecią już pocztą. Na chomika były bez danych. To w końcu jak było raz 2 wiadomość z danymi a za chwilę twierdzi że na chomiku było bez danych albo coś pozjadał jak pisał albo niech nauczy się lepiej ściemniać .Niby wszystko pozabierali ale laptop został , nieźle go musiał zbunkrować tylko dziwne że nie schował drugiego komputera żeby nie zabrali i parę innych rzeczy .A potem ktoś podłapał temat i następna wizyta u kogoś innego co też było na tym forum napisane .Nie robię z siebie jakieś przemądrzałej osoby bo mogę się mylić ,piszę po prostu co myślę
24.01.2013, 17:54
Kolejna bajka z serii zabrali mi wszystko ale dobry kolega dał mi laptopa żebym mógł wszystko opisać ładnie na jednej stronie hahaha
i jeszcze nawet telefon zabrali, ciekawe czy smok tam był (bez smoka to kiepska bajka).
24.01.2013, 20:09
Wiele osób piszę że oni zabierają też telefony, co mnie bardzo dziwi.
Widmo na telefonach też są różnorakie pliki. A w SZCZEGÓLNOŚCI muzyka!
"Osobiście trzymam kartę pamięci przeczyszczoną w uszkodzonym zębie chyba 7-demka, gdzie mam ładną dziurę po plombie, wsadzam i zaklejam orbitką, więc policja nie będzie mi nic w stanie zrobić. " - Chyba nikt nie weźmie tego na poważnie. Teraz pytanie jeśli ładuje modyfikacje do gier na chomika i dodatki różne, czy to będzie zakazane? mi chyba najbardziej właśnie na tych plikach zależy.
Witam mam pakie pytanko
![]()
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
25.01.2013, 19:56
Pewnie można jeśli zgodzisz się na karę pieniężną jakiej sobie zażyczą i im zapłacisz.
26.01.2013, 11:03
Nie, ponieważ nawet jak zapłacisz, to i tak możesz mieć wizytę policji.
witam ja otrzymałam taką samą wiadomość od adwokata Marek Staszewski. Oczywiście z chomika usunęłam wszystkie pliki. Ale co mam teraz zrobić zgodzić się na ugodę, którą mi przesłali? Nawet sumy nie określił. Nie wiem co robić
UGODA zawarta na podstawie art. 79 ust. 1 z uwzględnieniem treści art. 101 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 roku, zawarta w dniu ………. 201.. r. w Warszawie pomiędzy: 1. ……………, zam. w ………………………, PESEL: ………………., zwanym dalej Sprawcą Naruszenia, a 2. Związkiem Producentów Audio Video (ZPAV) z/s w Warszawie, ul. Kruczkowskiego 12/2, Warszawa 00-380, wpisanym do Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 13087 - organizacją zbiorowego zarządzania prawami producentów fonogramów i wideogramów muzycznych na podstawie zezwolenia Ministra Kultury z dnia 5 marca 2003 roku wydanym w trybie art. 104 pkt 3 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, zwanym dalej ZPAV. § 1 1. Sprawca Naruszenia oświadcza, że bezprawnie utrwalał, zwielokrotniał oraz rozpowszechniał fonogramy (nagrania muzyczne) poprzez portal internetowy www………...pl; (login: ……………). 2. ZPAV oświadcza, że w odniesieniu do fonogramów, o których mowa w ust. 1 niniejszej Ugody, wykonuje na podstawie art. 105 pkt 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych zarząd i ochronę prawną w ramach udzielonego ZPAV zezwolenia Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego. 3. ZPAV oświadcza, że działaniem, o którym mowa w ust. 1 Sprawca Naruszenia naruszył w ten sposób prawa majątkowe ZPAV oraz podmiotów, których prawa pokrewne producenta fonogramów zostały powierzone ZPAV w zarząd i ochronę. 4. Sprawca Naruszenia zobowiązuje się niniejszym do naprawienia wyrządzonej swoim działaniem, o którym mowa w ust. 1, szkody, którą ZPAV określa na …………. zł (słownie: ………………… złotych). 5. Niniejszym Sprawca Naruszenia uznaje powyższą kwotę jako wartość wyrządzonej przez swoje działania szkody. 2 | S t r o n a 6. Sprawca Naruszenia zobowiązuje się do natychmiastowego zaniechania działalności, o której mowa w ust. 1, a także w przyszłości. § 2 1. Naprawienie szkody, o którym mowa w § 1 ust. 4 nastąpi poprzez zapłatę na rzecz ZPAV uznanej na podstawie niniejszej Ugody kwoty ………… zł (słownie: ………………… złotych) najpóźniej do dnia …….. 201.. r. 2. Należność będzie wpłacona na konto bankowe ZPAV nr: 06 1030 1508 0000 0005 0088 4002. 3. Zwłoka w płatności spowoduje natychmiastową wymagalność zapłaty kwoty ………….. zł (słownie: ………………………. złotych), pomniejszonej o faktycznie dokonane na podstawie niniejszej Ugody wpłaty, tytułem całkowitego naprawienia wyrządzonej szkody. § 3 1. ZPAV zastrzega sobie możliwość dochodzenia od Sprawcy Naruszenia wszelkich roszczeń dotyczących naruszeń swoich i powierzonych praw, popełnionych przed dniem podpisania niniejszej Ugody, które jednak na skutek ich zatajania przez sprawcę szkody lub na skutek innych okoliczności, nie były znane ZPAV w dniu podpisania niniejszej Ugody. 2. W przypadku terminowego wywiązania się przez Sprawcę Naruszenia z zobowiązań określonych w § 2 i 3 niniejszej Ugody ZPAV, z uwzględnieniem ust. 1 oświadcza, że ani ZPAV ani reprezentowane przez tę organizację podmioty nie będą dochodziły żadnych roszczeń z tytułu naruszeń praw popełnionych przed dniem zawarcia niniejszej ugody przez Sprawcę Naruszenia na szkodę ww. podmiotów w związku z bezprawnym wykorzystaniem chronionych nagrań muzycznych. 3. Zawarcie niniejszej Ugody nie zwalnia Sprawcy Naruszenia od poniesienia odpowiedzialności za naruszenia swoim działaniem innych praw autorskich i praw pokrewnych. § 4 1. Strony zgodnie postanawiają, iż wszelkie informacje związane z zawarciem i wykonaniem niniejszej Ugody, a w szczególności - lecz nie wyłącznie - warunki niniejszej Ugody, są poufne, jednakże z wyłączeniem informacji, które są znane powszechnie lub podane wspólnie przez strony do użytku powszechnego. 2. Strony zobowiązują się wzajemnie do nieujawniania osobom trzecim w/w informacji. 3. Postanowienia ustępów poprzedzających niniejszego paragrafu nie mają zastosowania w przypadku, gdy konieczność ujawnienia w/w informacji wynika z orzeczenia lub decyzji uprawnionego do tego organu bądź z przepisów obowiązującego prawa. 3 | S t r o n a § 5 W sprawach nieuregulowanych niniejszą Ugodą zastosowanie mają przepisy ustawy z 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz kodeksu cywilnego. § 6 Wszelkie zmiany postanowień niniejszej Ugody wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. § 7 W przypadku wszelkich sporów mogących wyniknąć w związku ze stosowaniem niniejszej Ugody, strony wspólnie postanawiają, że odpowiednim do rozpoznania sprawy jest sąd rzeczowo właściwy dla siedziby ZPAV. § 8 Niniejszą Ugodę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron. Sprawca Naruszenia Adwokat Marek Staszewski pełnomocnik ZPAV |