Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Dziś w programie "Pytanie na śniadanie" była rozmowa na temat ściągania plików z internetu.
Na pytania dziennikarzy odpowiadali:
Pani Monika Brzozowska - Adwokat z kancelarii PDNB, ekspert od prawa autorskiego.
Pan Dariusz Puczydłowski - z kancelarii adwokackiej Probono.
11.10.2011, 14:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2011, 08:33 przez Baron.)
Po obejrzeniu tego wywiadu mam mieszane uczucia, skoro pani mówi że mimo ugody mogę i tak być pociągnięty do odpowiedzialności to po co tak naprawdę mam zawierać ją z nimi?Tutaj toczy się podobna dyskusja.
Pan Dariusz Puczydłowski on wyczuł kase teraz nie popuści 13 tysięcy zawiadomień do prokuratury my zapłacimy a chomik padnie tylko dziwi mnie że tak na chomika sie zawzieli przecież wiecej ludzie udostepniaja pliki na filesonic fileserwer itp i tam płaca kasą a nie punktami wystarczy wejść na jakiegoś wareza no chyba że najpierw chcą zniszczyć chomika a później wareza wojna z wiatrakami ale jak znam życie gościowi chodzi o kase a te prawa autorskie ma gdzieś
(12.10.2011, 00:42)Kucharek napisał(a): Kto się da złapać na to zapłaci,a te hostingi o których mówisz to są za granicą także mogą na razie cmoknąć ich w wentyl.
Nie prawda. Chomikuj.pl też ma serwery za granicą (na Cyprze) i co?
Jak się nie da ścigać właścicieli, to zawsze można pociągnąć do odpowiedzialności
Użytkowników.
Efekt jest taki, że Chomikuj.pl w bardzo szybkim tempie traci swoich 'fanów' (?)
(12.10.2011, 06:02)admin napisał(a): Nie prawda. Chomikuj.pl też ma serwery za granicą (na Cyprze) i co?
Jak się nie da ścigać właścicieli, to zawsze można pociągnąć do odpowiedzialności
Użytkowników.
Efekt jest taki, że Chomikuj.pl w bardzo szybkim tempie traci swoich 'fanów' (?)
Ale chomikuj podlega prawu polskiemu a takie hostingi jak hotfile już nie.
(13.10.2011, 00:36)skrzypas napisał(a): ..zostaną tylko najwytrwalsi..
Albo najgłupsi.
Nie jest dobrym pomysłem ignorowanie polskiego prawa.
Trzeba być głuchym albo ślepym, żeby nie zdawać sobie sprawy z tego,
co się wokół dzieje kolego Skrzypas.
Myślę, że Twoja świadomość obudzi się najwcześniej gdy otrzymasz wezwanie
do skrzynki pocztowej własnego miejsca zamieszkania.
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
18.10.2011, 14:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2011, 18:06 przez Szymon.)
Dane userów chomikuj(IP itp) są na serwerach na CYPRZE jeśli prokuratura wyda nakaz udostępnienia tych danych chomikuj nie ma obowiązku ich udostępniać