Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prędkość przesyłania przez Chomikbox i Shella
Witam, czy orientuje się ktoś, jaką prędkość przepuszcza chomik? Chodzi mi o przesyłanie przez Chomikboxa, a konkretnie przesyłanie przez Shella.
  Odpowiedz
U mnie przez shella idzie z maksymalną prędkością wysyłania jaką mój dostawca udostępnia:D
  Odpowiedz
Mi szło po 96mb/s max a łącze 1 gbit miałem.
A przez przeglądarkę to 50mb/s więcej nie poszło.
  Odpowiedz
czyli 100gb w 40 min mniej wiecej idzie ?

Na 1gbit
  Odpowiedz
  Odpowiedz
250kb/s download a upload to z 100kb/s pewnie około :) mam play. Ale przy wrzucaniu chodził mi ledwo co około 10kb/s i tak mi leciało :)
  Odpowiedz
a w ile minut srednio 100gb wchodzi teraz ? bo slyszalem ze pisze 90mb/s a wsadza ponad 12godzin, czy to prawda ?
  Odpowiedz
To nie prawda idzie po tyle ile pisze. Wrzucałem komuś ponad 120 giga filmów i w niecałą godzinę dodało.
  Odpowiedz
ok dzieki a jeszcze jedno, co do linuxa chodzi juz moze pobieranie calych folderow ? czy nadal sa jakies bledy bo ciezko znalesc w dobrej cenie shella na windowsie
  Odpowiedz
Na linuxie się dobrze pobiera tylko że jedynie działa to przez firefox w shellu pod nazwą u mnie icweasel chyba przez inne nie idzie. Yhh windows to chyba u pandabox możesz kupić bez problemu. Choć osobiście polecam ishell znakomite konta shell linux dobrze działające stabilne itd.
  Odpowiedz