Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prezentacja multimedialna
Chodzi oto że mam do zrobienia prezentacje multimedialną na temat, Zwierzęta Mają Swoje Prawa, i proszę o pomysły co mogę w niej zamieścić.
  Odpowiedz
Wg mnie powinieneś poruszyć problem schronisk, przemocy wobec zwierząt.
Że też mają swoje prawa, że powinniśmy je szanować.
Np. nie straszyć dzikich zwierząt. Takie coś mi przyszło do głowy.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Ten temat poruszyłem, a zna ktoś może organizację zajmujące się ochroną praw zwierząt.
  Odpowiedz
(03.02.2013, 13:18)WIDMO29 napisał(a): Ten temat poruszyłem, a zna ktoś może organizację zajmujące się ochroną praw zwierząt.

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce - najstarsza organizacja działająca w Polsce na rzecz ochrony praw zwierząt
  Odpowiedz
Dobra, brakuję mi ostatniego slajdu. Czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły.
  Odpowiedz
Możesz prezentację zakończyć na przykład jednym z cytatów:

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta" - George Bernard Shaw

"Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe" - Peter Singer

"Człowiek – niszczyciel wytrzebiając setki gatunków zwierzęcych, wkroczył na drogę, która prowadzi do zagłady jego własnego gatunku" - Raymond Bouillenne

"Możemy człowieka ocenić po tym, jak traktuje zwierzęta" - Immanuel Kant

"Wielkość narodu i jego postęp moralny można poznać po tym w jaki sposób obchodzi się on ze swymi zwierzętami" - Mahatma Gandhi

"Wszystko to, co człowiek zwierzęciu wyrządził, spadnie z powrotem na człowieka" - Pitagoras
  Odpowiedz
Myślę że to nie jest głupi pomysł, a mam jeszcze pytanie, muszę w prezentacji mieć dźwięk, i czy znacie jakieś utwory które pasowały by do tej prezentacji.
  Odpowiedz
Jeżeli o przemocy wobec zwierząt to: Włochaty- Animals Głos Zwierząt II
Ale to punk, więc myślę, że pasować nie będzie :)
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
A jakieś inne propozycje.
  Odpowiedz