Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Problem z notebookiem.
Witajcie!
Posiadam notebook Dell Inspiron 1012 i mam pewien problem. Mianowicie, jeżeli dłuższy czas zostawię go samego, to naturalnie przejdzie w stan uśpienia tzn. wyłączy mu się ekran, jednak wszystkie elementy typu pendrive są zasilone, procesor działa. I nasuwa się taki problem - jak wyjść z uśpienia i kontynuować pracę? Przyciskam przyciski, ruszam myszą, przyciskam 'power ([Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRnuhfW2RFC5ETVuDh3cCN...OXG0vSBhSz])' i nic. Jedyne, co mogę zrobić to przytrzymać [Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRnuhfW2RFC5ETVuDh3cCN...OXG0vSBhSz] , aby awaryjnie wyłączyć komputer, jednak wtedy tracę wszystkie dane. Dodam, że notebook nie jest już na gwarancji, bo kupiony został jakieś 5 lat temu, ale ten problem występował u niego zawsze. Jak go rozwiązać Pomocy?

Odpowiedz
Posiadam ten sam problem tyle że z PC na którym mam windowsa 8.1. Jedyna opcja to wyłączenie przejscia w stan uśpienia.
  Odpowiedz
U mnie jest jeszcze inaczej. Gdy po hibernacji chce go odblokować to standardowo naciskam przycisk zasilania. Jednak gdy już ukaże pulpit to cały komputer nagle się zacina... nic nie da się z nim zrobić. Pozostaje tylko uruchomić go ponownie.
Niedostępny
  Odpowiedz
W moim przypadku komputer nie chciał się uruchomić.

Dzisiaj nic ci więcej nie pomogę, jutro poszukam rozwiązania i ci wyślę.
  Odpowiedz
Dobra, no więc tak na zagranicznych forach nic nie znalazłem. Wszyscy piszą że nie ma logicznego wyjaśnienia tej sytuacji. Zostaje ci tylko wyłączenie tej opcji w systemie. Teraz przejdźmy do mojego doświadczenia. Sądzę że może być to wina hardwaru, jakieś urządzenie nie pozwala na takie zabawy...Wykonaj update BIOSu do najnowszej wersji. Jeśli to nic nie da, odepnij wszystko od komputera i spróbuj ponownie.

Czekam na odpowiedź.
  Odpowiedz
Jak mam niby odpiąć wszystko od notebooka? Update biosa postaram się zrobić, ale to chyba nic nie da. Ach... Szkoda, że już nie jest na gwarancji, mogłem wcześniej z tym pójść, ale nic by raczej i tak nie zrobili.
Chyba po prostu zrezygnuje z przechodzenia w stan uśpienia, tak będzie najprościej. Dzięki za to, że chciało Ci się szukać na zagranicznych forach, leci rep.

Odpowiedz
Na gwarancji nic by ci nie zrobili. To wina "oprogramowania", a ono nie podlega gwarancji.

Poodpinaj wszystko od portów USB itp...

Sam wyłączyłem tę opcję. Tyle że na PC nie muszę oszczędzać prądu :P
  Odpowiedz