Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Program do nabijania punktów - prawda czy fałsz?
(11.08.2011, 16:10)Seba4810 napisał(a): ...a jeśli chodzi o darmowe punkty to moim skromnym zdaniem można to zrobić tylko poprzez włamanie do bazy chomików :-) innej możliwości nie ma ..

Taa już to widzę, wielki "hakier" włamuje się do bazy i dobija sobie 100 mln punktów :D:D:D
Sposób na nabijanie punktów jest i to bardzo prosty, wystarczy podstawowa znajomość js i html oraz duża odwiedzalność naszego chomika, każde wejście na chomika generuje punkty (można ustawić ich ilość).

P.S.
PROSZĘ WAS NIE PISZCIE TU WIĘCEJ O HAKERACH I WŁAMYWANIU DO BAZY
tony piszesz o tym beznadziejnym sposobie wgrania dwóch plików gdzie jeden ma 50 kb a drugi musi mieć 100 Kb a potem wgrywa się skrypt aby przy każdorazowym wejściu automatycznie pobierał plik ? To jest totalna bzdura i dziwię się że to właśnie ty piszesz. Co do włamywania nie piszę że ktoś by się włamał bo w to wątpie lecz z logicznego punktu widzenia jest to myślę jedyna możliwość a takie bzdury z tymi plikami to wiesz można obejrzeć sobie na youtube ..

PS
Myślałem Tony że jesteś specjalistą .. Ale widzę że za dużo się youtube naoglądałeś :)
(12.08.2011, 14:12)Seba4810 napisał(a): tony piszesz o tym beznadziejnym sposobie wgrania dwóch plików gdzie jeden ma 50 kb a drugi musi mieć 100 Kb a potem wgrywa się skrypt aby przy każdorazowym wejściu automatycznie pobierał plik ? To jest totalna bzdura i dziwię się że to właśnie ty piszesz. Co do włamywania nie piszę że ktoś by się włamał bo w to wątpie lecz z logicznego punktu widzenia jest to myślę jedyna możliwość a takie bzdury z tymi plikami to wiesz można obejrzeć sobie na youtube ..

PS
Myślałem Tony że jesteś specjalistą .. Ale widzę że za dużo się youtube naoglądałeś :)

Skąd niby wiesz że piszę o tym sposobie?
Ten sposób działał w 2009 roku a nie teraz, teraz jest całkiem inny który jest wydajniejszy, niczego nie pobierasz ani nic podobnego nie robisz.
Napisałem generuje punkty ale nic nie pisałem o pobieraniu, ustawienie ich ilości nie zależy od żadnej wielkości plików czy czegoś podobnego.
Do tego sposobu jeden z plików musi być umieszczony na zewnętrznym serwerze, generowanie punktów nie jest na zasadzie pobierania plików tylko wykorzystuje pewną lukę w systemie naliczania punktów.

P.S.
Nie oglądam nic na youtube, na przyszłość daruj sobie takie wnioski.
hm.. tomy więc jeśli znasz tajniki tego "sposobu" może opisz tą luke ( oczywiście w celach edukacyjnych ) i zgłoś ją do administracji chomikuj.pl

PS
Nie chce się z tobą kłócić i proszę cię nie prowadź ze mną jakieś "wojny" obalając moje posty ..:)