Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Przedsądowe wezwanie do zapłaty - o co chodzi?
To już druga taka dziwna wiadomość więc może ktoś mi wytłumaczy o co dokładnie chodzi.
Pierwszą dostałam 9.07.

[Obrazek: 41676301.jpg]
[Obrazek: 87582141.jpg]
A dzisiaj następna. Najciekawsze jest to że ja nadal nie wiem o jakie pliki konkretnie chodzi.

[Obrazek: 17767938m.jpg]
[Obrazek: 91239114.jpg]

I co z tym fantem zrobić? Poradźcie jak rozwiązać ten problem. Na pewno nie chciałabym mieć żadnych problemów prawnych, płacić też nie mam najmniejszego zamiaru.

Grafikę poprawiłam, mam nadzieję,że teraz widać.
  Odpowiedz
be ? - co to ma znaczyć ? hm... jaki program ... dużo luk jest w tym piśmie.
  Odpowiedz
W obu wezwaniach nie wiadomo o które pliki konkretnie chodzi. Programów mam troszeczkę, kursów grafiki także, ale w porównaniu do innych chomiczków mój raczej chudziutki. I nie rozumiem dlaczego to mnie sobie upatrzyli.
  Odpowiedz
Może mają metodę Japońską - słaby to może się uda. Musi się ktoś bardziej znany wypowiedzieć ... :)
  Odpowiedz
Jak dla mnie jest to trochę dziwne. Zwłaszcza przy drugim Twoim screen-e chwalą się swoją skutecznością. Wydaje mi się, że takie Instytucje działające przeciw piractwu, nie piszą smętnych długich wypowiedzi, tylko walą prosto z mostu. I te karne zapłaty za nielegalne "rozpowszechnianie" plików w sieci też wydają się jakieś dziwnie niskie (bez obrazy ofc ;) ale przeważnie żądają znacznie więcej). Mimo wszystko miałbym się na Twoim miejscu na baczności. Nie chcę straszyć bo sam nie wiem co bym zrobił.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
A żeby mi się nie nudziło ostatnio dostałam cd. wezwań tym razem potrzeba było aż trzech wiadomości aby wszystko się zmieściło. Przynajmniej wiem już o jaki plik chodziło. Tutaj wklejam fragment z nr. konta bankowego.

[Obrazek: 50370384.jpg]

I co dalej? Pliki oczywiście usunęłam.

Odpowiedz
Jak dla mnie mało wiarygodna wiadomość, też mogę się podszyć na chomiku za kogo chcę.
Olej to, do momentu otrzymania imiennego pisma (Twoje dane adresowe, imię i nazwisko) nie odpowiadaj na to ani się nie przejmuj.
  Odpowiedz
... i oznacz wiadomość jako SPAM :D
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
To przecież wyłudzacze forsy, nie dajcie się nabrać
Niedostępny
  Odpowiedz