Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Przeglądarka internetowa - jaką wybrać?
Już mówię.

Usługa Opera Link służy do synchronizacji zakładek itp między innymi stronami lub nawet przeglądarkami.

Usługa Serwer Opera Unite pozwala na to aby twój komputer stał się serwerem.

Opera Turbo - pozwala ona na szybsze otwieranie stron internetowych ponieważ uruchamiając tą usługę obrazki nie są wczytywane z maksymalną rozdzielczością i jakością. Ma to zwiększyć szybkość wczytywania stron jednak np. u mnie, wolniej się ładują z tym Turbo niż bez.

Myślę że choć trochę pomogłem, jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz.
  Odpowiedz
Właśnie pisałem długiego posta ale kolega B0hazard ładnie i krótko to opisał :) Dodam jeszcze, że po instalacji Opery, funkcja Opera Turbo jest domyślnie ustawiona na "automatyczne". Jeśli będą kłopoty z połączeniem internetowym to od razu zadziała bez ingerencji ze strony użytkownika. Oczywiście zawsze można tą funkcję ręcznie wyłączyć.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
Chłopaki, dziękuję bardzo za podpowiedzi. Już złapałem o co chodzi.
Jeszcze jedno pytanie: jak piszę posty to prawie wszystkie wyrazy są podkreślane czerwonymi kropkami. Z czym jest to związane? Moje podejrzenia kierują się w stronę pamięci przeglądarki. W Google Chrome podkreślenia były tylko pod wyrazami napisanymi błędnie (brak litery, błąd ortografczny, brak polskich liter).
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Nic z tych rzeczy :) To jest funkcja podobna jak w programie Microsoft Office - Word czyli pokazuje, że dane słowo jest błędnie napisane (tak jak to napisałeś o Google Chrome). Pisząc słowa w języku polskim, podkreśla gdyż automatycznie Opera sprawdza słowa dopasowane do języka angielskiego. Należy ściągnąć słownik języka polskiego. Aby to zrobić trzeba kliknąć prawym przyciskiem myszy na obojętnie jakiekolwiek podkreślone słowo i wybrać z rozwiniętej listy "Słowniki", a następnie kliknąć na "Dodaj lub usuń słowniki". Z ukazanej listy słowników różnych narodowości wybieramy polski i postępuj dalej zgodnie ze wskazówkami. Po za instalowaniu słownika należy wybrać domyślnie język polski. W razie problemów pisać :)
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
I po kłopocie. Podkreślenia zniknęły. Dziękuję. Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie. :)

edit 22/11/2011
Jest jeszcze coś.
Prawdopodobnie nie mam zainstalowanych wszystkich wtyczek do Opery - np. na chomiku mam zegar, nie wyświetla się, jest info że brakuje jakiejś wtyczki.
Możecie mnie oświecić w tym temacie?
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Leszku musisz ściągnąć flash player:
http://get.adobe.com/pl/flashplayer/
  Odpowiedz