Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Przepis na żelki!
Ostatnio znalazłam fajny przepis na żelki, z ciekawości sama spróbowałam :D
Wyszły mi świetnie (w każdym razie wszyscy tak mówią, ja zdążyłam jedno spróbować bo reszta znikła w niewyjaścionych okolicznościach :D )

Składniki:

85g Galaretki w proszku
10g Żelatyny
1/3 kubka wody

Przygotowanie:

Wodę zagotować, galaretkę i żelatynę wsypać do garnuszka i zalać wodą po czym trochę pogotować aż granulki nie będą widoczne :)
Gdy już to wykonamy, garnuszek odstawiamy do ostygnięcia tak na minutkę, po czym wlewamy do foremek (Może to być cokolwiek, ja używam takich do robienia kostek lodu :) ) po czym wkładamy do zamrażarki na jakąś godzinkę :D

*Wbrew pozorom gdy włożymy do zamrażarki nie wyjdą nam lody żelkowe tylko żelki :) Gdybyśmy włożyli do lodówki, wyszła by nam po prostu galaretka ^^
[Obrazek: 3aa6a412f2f8c5f15ec9f5f23f4da4ac.png]
The strength is in the warrior, not in the weapon
  Odpowiedz
Ale mi "smaka" narobiłaś :D w Środę po szkole kupuję składniki i biorę się do roboty :)
Hawkeye napisał(a):85g Galaretki w proszku
Jaki smak weźmiemy to takiego będą żelki?
  Odpowiedz
(22.09.2012, 09:59)Imcoran napisał(a): Jaki smak weźmiemy to takiego będą żelki?

Tak :D Nie polecam robić cytrynowych, a jak już to dodać ciut więcej galaretki, inaczej będą trochę bez smaku ;)
[Obrazek: 3aa6a412f2f8c5f15ec9f5f23f4da4ac.png]
The strength is in the warrior, not in the weapon
  Odpowiedz
Hej żelki smaczne kiedyś też znalazłem przepis ale cytynowe zrobilem se :D
Stop pomagania!
  Odpowiedz