Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Przepisy na sałatkę wigilijną
Jakie są Wasze przepisy na sałatkę wigilijną?
Sprawcie proszę, abym wykorzystał jeden z Waszych przepisów. :)
  Odpowiedz
Raz do roku przygotowuję sałatkę z pieczarek. Na co dzień jest dla mnie za ciężka. Nie wiem czy można ją nazwać wigilijną, ale u mnie zawsze gości na stole. Lubię po prostu, a standardowa jarzynowa tylko bywa. Przepis: 0,5 kg pieczarek obieramy i urywamy nóżki (wiem brutalne:diabel). Kroimy w plastry i zalewamy na 2 min wrzątkiem. Odsączamy i zostawiamy do ostygnięcia. Małą cebulę kroimy drobno i dodajemy do pieczarek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy dwie łyżki majonezu, mieszamy i voilà. Smacznego.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
No pięknie!. To mi się podoba. Konkretne przepisy od konkretnych osób.
Przynajmniej mam pewność, że to sprawdzone dania. Super. Bardzo Wam dziękuję.
Na Wigilię już jednak się z tym nie wyrobię, ale po na pewno spróbuję i opiszę wrażenia.

Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś przepisy śmiało!
  Odpowiedz