Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Rozsądny podział dysku na partycje
Ok, ale wiesz co się zrobiło?
Po odjęciu trochę gb z partycji D i C jest takie coś, nie mogę połączyć tych nieprzyznanych gb w jedną partycję.

[Obrazek: Ashampoo_Snap_2015_11_29_13h04m13s_003_-1448798680.png]
Czytałem też trochę tu: http://www.tweaks.pl/podzial-dysku-na-partycje/
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Nie miałem nic pod ręką oprócz painta... Ale myślę że mnie zrozumiesz.
[Obrazek: c4YjUvY.png]

Twój problem jest taki ze pomiędzy dwiema pustymi partycjami masz partycję D.. I za uja nie połączysz tych dwóch pustych. Musisz zamienić miejscami partycję D z pierwszą wolną partycją. Dlatego kazałem ci użyć programu od AOMEI. Mówiąc "w stronę" miałem na myśli właśnie przenoszenie tych partycji...
  Odpowiedz
Użyłem poleconego przez ciebie programu, przenoszenie partycji też zakumałem.
Ostatecznie pozostawiłęm na system 115 gb, 600 na dane i 200 na programy/gry.
Miałem trochę jazdy bo myślałem że program będzie wykonywał w trybie jedną czynność, a potem jak się nie przerwie to jest to samo wykonywane, ale nie. Dobrze że to zakumałem bezpośrednio w programie.

Jedna rzecz z głowy, teraz czas na ciężki sprzęt przeciw robakom.
Dzięki za porady :)
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Ja polecam ten program EaseUS Partition Master 10.8
Bardzo wygodny w zarządzaniu partycjami i po polsku.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz