Po odjęciu trochę gb z partycji D i C jest takie coś, nie mogę połączyć tych nieprzyznanych gb w jedną partycję.
Czytałem też trochę tu: http://www.tweaks.pl/podzial-dysku-na-partycje/
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Rozsądny podział dysku na partycje
|
Ok, ale wiesz co się zrobiło?
Po odjęciu trochę gb z partycji D i C jest takie coś, nie mogę połączyć tych nieprzyznanych gb w jedną partycję. Czytałem też trochę tu: http://www.tweaks.pl/podzial-dysku-na-partycje/ Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
29.11.2015, 15:06
Nie miałem nic pod ręką oprócz painta... Ale myślę że mnie zrozumiesz.
Twój problem jest taki ze pomiędzy dwiema pustymi partycjami masz partycję D.. I za uja nie połączysz tych dwóch pustych. Musisz zamienić miejscami partycję D z pierwszą wolną partycją. Dlatego kazałem ci użyć programu od AOMEI. Mówiąc "w stronę" miałem na myśli właśnie przenoszenie tych partycji...
29.11.2015, 19:04
Użyłem poleconego przez ciebie programu, przenoszenie partycji też zakumałem.
Ostatecznie pozostawiłęm na system 115 gb, 600 na dane i 200 na programy/gry. Miałem trochę jazdy bo myślałem że program będzie wykonywał w trybie jedną czynność, a potem jak się nie przerwie to jest to samo wykonywane, ale nie. Dobrze że to zakumałem bezpośrednio w programie. Jedna rzecz z głowy, teraz czas na ciężki sprzęt przeciw robakom. Dzięki za porady
07.12.2015, 17:59
Ja polecam ten program EaseUS Partition Master 10.8
Bardzo wygodny w zarządzaniu partycjami i po polsku.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam |