Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Rzucamy ścianą o groch, czyli Peron.
Witam, niedawno do sieci wpłynęła nowa piosenka Jamala, o tytule "Peron". Dokładnie wczoraj pojawił się teledysk do utworu. Ja osobiście jestem pod wielkim wrażeniem nieprzeciętnego tekstu oraz teledysku, przyjemnej muzyki, no i ogółem całego pomysłu.

Jednak konkretnie, jakie zagadnienia chciałbym poruszyć na forum. Jak odjechani interpretują tekst? Jak teledysk? Czy jest to może tekst o wielkiej lecz trudniej miłości, czego pomysł wypłynął z internetu ( nie jest to moja interpretacja) czy może przedstawia to współczesną pogoń za marzeniami i pojawia się motyw Don Kichota? No i jak do całości utworu ma się tytuł? Zapraszam do dyskusji. Aaa i oczywiście proszę o opinię czy nutka się podoba ;)
  Odpowiedz
Za bardzo jestem zmęczony aby skupić się na słowach, nie mam siły, ale melodia przyjemna. Włączając klip byłem negatywnie nastawiony, jakoś nie lubie HH, ale okazało się, że nutka jest przyjemna dla ucha. Nie wiem o czym śpiewają, nie wiem o czym jest teledysk, ale melodia jest zjadliwa :)
  Odpowiedz
Wow. Właśnie Jamal przestał mi się kojarzyć tylko z "Policeman'em" :)
Myślę, że na tekst można patrzeć w różny sposób - każdy odnajdzie w nim coś innego.

A sam utwór... Nie wiem czy zaliczyłabym go do kategorii "czystego" hh. Nie, Jamal inspirował się może trochę soul'em, może r'n'b(??). To na pewno nie jest rap ;)
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Macie racje, że to nie jest czysty rap, ale nie znalazłem odpowiedniejszej kategorii, jeśli ktoś ma lepszy pomysl na to, to proszę przenieść ;)
  Odpowiedz
Kawałek jest genialny! :D
Olka dobrze zauważyła. Mi też Jamal kojażył się zawsze tylko z policemanem :D
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości