Jednak konkretnie, jakie zagadnienia chciałbym poruszyć na forum. Jak odjechani interpretują tekst? Jak teledysk? Czy jest to może tekst o wielkiej lecz trudniej miłości, czego pomysł wypłynął z internetu ( nie jest to moja interpretacja) czy może przedstawia to współczesną pogoń za marzeniami i pojawia się motyw Don Kichota? No i jak do całości utworu ma się tytuł? Zapraszam do dyskusji. Aaa i oczywiście proszę o opinię czy nutka się podoba
Rzucamy ścianą o groch, czyli Peron.
|
08.10.2013, 23:38
Witam, niedawno do sieci wpłynęła nowa piosenka Jamala, o tytule "Peron". Dokładnie wczoraj pojawił się teledysk do utworu. Ja osobiście jestem pod wielkim wrażeniem nieprzeciętnego tekstu oraz teledysku, przyjemnej muzyki, no i ogółem całego pomysłu.
Jednak konkretnie, jakie zagadnienia chciałbym poruszyć na forum. Jak odjechani interpretują tekst? Jak teledysk? Czy jest to może tekst o wielkiej lecz trudniej miłości, czego pomysł wypłynął z internetu ( nie jest to moja interpretacja) czy może przedstawia to współczesną pogoń za marzeniami i pojawia się motyw Don Kichota? No i jak do całości utworu ma się tytuł? Zapraszam do dyskusji. Aaa i oczywiście proszę o opinię czy nutka się podoba Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
09.10.2013, 22:37
Za bardzo jestem zmęczony aby skupić się na słowach, nie mam siły, ale melodia przyjemna. Włączając klip byłem negatywnie nastawiony, jakoś nie lubie HH, ale okazało się, że nutka jest przyjemna dla ucha. Nie wiem o czym śpiewają, nie wiem o czym jest teledysk, ale melodia jest zjadliwa
10.10.2013, 08:44
Wow. Właśnie Jamal przestał mi się kojarzyć tylko z "Policeman'em"
Myślę, że na tekst można patrzeć w różny sposób - każdy odnajdzie w nim coś innego. A sam utwór... Nie wiem czy zaliczyłabym go do kategorii "czystego" hh. Nie, Jamal inspirował się może trochę soul'em, może r'n'b(??). To na pewno nie jest rap
Free Your Mind!
10.10.2013, 15:18
Macie racje, że to nie jest czysty rap, ale nie znalazłem odpowiedniejszej kategorii, jeśli ktoś ma lepszy pomysl na to, to proszę przenieść
10.10.2013, 17:00
Kawałek jest genialny!
Olka dobrze zauważyła. Mi też Jamal kojażył się zawsze tylko z policemanem
piszę poprawnie
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości