Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Potrzebuję wgrać kilka pierdół do telefonu, zmienić softa...
Ale pierw muszę się dowiedzieć jaki mam CID.
Problem w tym, że program od czytania CiDu nie chce wyszukać mojego telefonu, trzeba podłączyć kabel usb i trzymać jednocześnie "c". Wówczas program powinien wyszukać mój telefon i wejść do środka ;P
Zainstalowałem sterowniki gordona - najnowsze oraz jakieś flashusb ale również nie pomogły.
Pewnie jeszcze czegoś nie zainstalowałem ale nie wiem czego... może ktoś z Was wie co muszę zrobić aby telefon był widoczny w programach?
Z tego co się orientuję to powinieneś wyłączyć telefon z wciśniętym c, albo włączyć go z jednocześnie wciśniętym c podłączonego do USB bo telefon musi uruchomić się w trybie serwisowym.
Tony, też się bawiłem z wygrywaniem softu, wgrywania sterowników do telefonu i nic takiego nie robiłem, to znaczy wyłączanie telefonu z wciśniętym "c". Jedyne co to wyciągnąłem kartę SIM i przed każdym uruchomieniem telefonu z "c" wyciągałem baterię. A co do włączania telefonu z "c", to on sam powinien się uruchomić podczas podłączenia go do komputera.
Miałem ten sam problem, ale z racji tego, że dość dawno się tym bawiłem wyleciało mi z głowy co wtedy należy zrobić... jak sobie przypomnę to dam znać, chyba że znajdę te pliki (Kruchy wie o co chodzi)
Cytat:Z tego co się orientuję to powinieneś wyłączyć telefon z wciśniętym c, albo włączyć go z jednocześnie wciśniętym c podłączonego do USB bo telefon musi uruchomić się w trybie serwisowym.
11.06.2011, 14:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.06.2011, 14:33 przez KruchyFix.)
Instalowałem gordony i również nic nie dały.
Cytat:A telefon się włącza czy jest uwalony?
Nie rozumiem?
Telefon jest na chodzie i działa normalnie, chciałem mu po prostu wgrać jedną pierdółkę aby głośnik od rozmów nadawał lepiej bo jest słaby.