Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

SPAMchomik - program do wysyłki reklam w CHR - UWAGA! Wykrada hasła!
(08.09.2012, 09:51)posmak77 napisał(a): Mam problem z tym programem...Loguje się wpisuje wiadomość CHr,odznaczam wiadomości prywatne i kiedy zaczynam wysyłanie do listy chomików od razu wyskakuje mi captch... co najgorsze, przepisuje go klika Wyślij i nic się nie dzieje .... proszę o pomoc

Musisz chyba pobrać bota jeszcze raz, też miałem ten problem i ponowne pobranie rozwiązało ten problem.
  Odpowiedz
(08.09.2012, 11:05)Moto-Rider napisał(a): Musisz chyba pobrać bota jeszcze raz, też miałem ten problem i ponowne pobranie rozwiązało ten problem.

Problem był w za długości wiadomości.... Przez ten podpis niestety nie mogę zmieścić swojej całej reklamy i teraz robi się problem bo coś trzeba wykasować ...
Lub usunięcie podpisu, chociaż w ogóle mi on nie przeszkadza.... Potrafi ktoś to zrobić ??
Jak coś to zapraszam na priv(chomik:Posmak)
  Odpowiedz
UWAGA!

Darmowy bot SPAMchomik wykradał hasła i być może wciąż to robi.

Wczoraj skradziono mi konto na Chomikuj (można o tym przeczytać tutaj). Użytkownik swordancer był tak miły, że sprawdził program SPAMchomik, jako że był to jedyny bot, z którego korzystałam. Za Jego zgodą, zamieszczam tu wiadomość, jaką otrzymałam od Niego na PW.

swordancer napisał(a):Witam ponownie
Pamiętasz może program chomik ADDER? Jego autor kradł tym botem hasła, ale udało się "komuś" ;) znaleźć skrzynkę email na którą szły hasła, włamać się tam, znaleźć listę skradzionych haseł, ostrzec userów chomikuj i usunąć email. Facet powrócił z nową wersją bota i nowym email i spotkało go to samo. W końcu znalazł sposób i zamiast email wysyłał konta na stronę internetową. Nowa i bardziej skuteczna wersja programu nazywała się ChomiMail i nie dało się nikomu włamać na jego stronę. Ten bot jednak to w zasadzie ten sam ChomikMail, tylko ma przerobiony interfejs co jest najwyraźniej skuteczna zasłoną dymną. W programie udało mi się wykryć zmienną typu string przechowującą ten sam adres strony internetowej co w przypadku ChomikMail co jest niepodważalnym dowodem.

[Obrazek: JK8qS.png]

Nie mam 100% pewności czy program wciąż wykrada hasła, ale kierując się tym, że napisał go znany nam oszust mogę śmiało powiedzieć abyś sama ostrzegła użytkowników, bądź po prostu wkleiła tę wiadomość do swojego wątku. Jestem ciekaw co powie autor.

Pozdrawiam
Swordancer
  Odpowiedz
Uważam, że ktoś powiniem zgłosić jeszcze chomiki udostępniające ten program. Z ciekawośc wpisałem nazwę w google i jest tam sporo wyników. Kilka osób powinno też napisać do administracji cba.pl bo to najprawdopodobniej strona chomikmail.cba.pl zbiera hasła.
  Odpowiedz
(20.09.2012, 14:09)MissFuneral napisał(a): UWAGA!

Darmowy bot SPAMchomik wykradał hasła i być może wciąż to robi.

Wczoraj skradziono mi konto na Chomikuj (można o tym przeczytać tutaj). Użytkownik swordancer był tak miły, że sprawdził program SPAMchomik, jako że był to jedyny bot, z którego korzystałam. Za Jego zgodą, zamieszczam tu wiadomość, jaką otrzymałam od Niego na PW.
Ja skanowałem dobrym programem antywirusowym i nic mi nie wykazała ( w sensie żadnego wirusa) . Ale dzięki za informację.
  Odpowiedz
Mam takie pytanie, czy używał ktoś programu SPAM Chomik ?
Programik ma taką ikonkę hełmu z czerwonym pióropuszem, a przy włączeniu pojawia się zielony obrazek z chomikem i napisem "Program sponsoruje serwis..."

Jakie macie opinie na temat tego programu?

PS: Jeśli napisałem w złym dziale to sorka, ale myślę że ten dział jest odpowiedni ponieważ wg. mnie rozmowa na temat programu to 'luźna rozmowa' :)

Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Ten bot wykrada hasła więc nie polecam ci go używać do reklamowania chomika. Mi nie wykradł hasła do chomika ,ale pewnej osobie z tego forum tak.
  Odpowiedz
Po wypakowaniu programu mój antywirus wykrył następujące zagrożenie: Pamięć operacyjna odmiana zagrożenia Win32/Spy.Zbot.YW koń trojański wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie . Tak więc nie radzę korzystać z tego bota, a jeśli już korzystać to w żadnym wypadku nie przetrzymywać na chomiku większej ilości punktów.
  Odpowiedz
Mi AVAST nic nie wykrył...
  Odpowiedz
Ja wolę używać programów z bezpiecznego źródła. Kupcie sobie u CMPro.
  Odpowiedz