Jak wyobrażacie sobie Sąd Boży?
Jak to będzie wyglądać? Macie jakieś wyobrażenia?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Sąd Boży - jak może wyglądać?
|
Witajcie.
Jak wyobrażacie sobie Sąd Boży? Jak to będzie wyglądać? Macie jakieś wyobrażenia? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
30.09.2012, 17:02
Oj widzę że zrobił się trend na forum - rozmowa o religii.
Osobiście wątpię aby takie coś w ogóle istniało, nie rozumiem ludzi którzy tracą czas za życia zastanawiając się nad takimi bzdurami. Żyjmy pełnią życia, umieranie zostawmy sobie na później ... . Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
30.09.2012, 17:06
Sebastian napisał(a):Osobiście wątpię aby takie coś w ogóle istniałoDokładnie tak. Sebastian napisał(a):Żyjmy pełnią życia, umieranie zostawmy sobie na później ...Dooobry! Jako osoba wierząca jedynie w siebie nie muszę się zanadto rozpisywać. 'Piekło' mamy na ziemi, od zawsze i na zawsze. Pozdrawiam.
30.09.2012, 17:25
Sebastian napisał(a):Żyjmy pełnią życia, umieranie zostawmy sobie na później ... A wiesz kiedy umrzesz? Może jutro?
30.09.2012, 17:27
Nawet jeśli umrę jutro, dzisiaj będę miał więcej czasu na to aby
czerpać z życia co najlepsze, nie marnując czas na martwienie się jak wygląda sąd boży i czy jestem godzien wejść w niebiosa. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
(30.09.2012, 17:27)Sebastian napisał(a): Nawet jeśli umrę jutro, dzisiaj będę miał więcej czasu na to aby Całkiem nie potrzebnie się martwisz. To taka ironia. Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e
30.09.2012, 19:35
Fajnie by było zobaczyć swoje działa z innej perspektywy. Oraz poznać inne dostępne wtedy drogi.
30.09.2012, 23:20
Nie wiem czemu, ale wyobraża mi się to jako wieeeeeelka sala sądowa, tyle że cała biała :L
Coś tam gdzieś słyszałam że wtedy całe życie mamy przed oczami, wszystkie błędy i wogóle Chociaż w sumie po co się zastanawiać, moim zdaniem nie powinno się za dużo myśleć na takie tematy ;p Bo potem można osiwieć ze zmartwienia
Moim zdaniem Sąd Boży wyobrażam sobie jako rozprawę sądzie, który gdzie będzie nas sądził Najwyższy Bóg Świata. Dużo myślę na tym twierdzeniem, jak będzie wyglądał Sąd Boży i powiem wam, że trochę się boje jaki wyrok u mnie zapadnie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
03.10.2012, 10:02
Sąd Boży powraca w wielu religiach, odkąd ludzie zeszli z konarów drzewa stworzenia, u Egipcjan, przed obliczem Ozyrysa kładziona na szali wagi serce zmarłego, na drugiej szali pióro, U greków, po przebyciu Styksu i jego odnóg, obłaskawieniu Cerbera stawało się przed obliczem Minosa, Ajakosa i rudego Radamantysa.Którzy kiedyś uczciwie panowali na ziemi. Sędziowie ci na specjalnej wadze ważyli dobre i złe uczynki zmarłych.
Jeśli przeważały błędy i złe postępki dusze musiały iść do Tartaru. Ten, kto żył sprawiedliwie odjeżdża na Wyspę Błogosławionych, gdzie dusze bawiły się i biesiadowały zapominając o troskach życia. Można by pogrzebać jeszcze w wielu mitologiach, w naszej tradycji pojawia się mit o wykupie ciała św. Wojciecha za "wdowi grosz" i znów są szale wagi.. |