Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sciaganie duzych plikow
Witam!

Od pewnego czasu mam problem z scaganiem duzych plikow (od 3 do 10 giga) plik nie moze sie zaladowac tylko szuka albo proboje sie polaczyc z serwerem,nie bardzo wiem jak problem rozwiazac.Skontaktowalem sie juz Chomikuj ale oni nie potrafia mi rozwiazac problem.Male pliki sciagaja sie bez problemu siagam z Free Download Manager lub Downloas Acceleator Plus.

Pozdrawiam:(
  Odpowiedz
Może masz jakieś lipne źródło pliku. A z innego chomika próbowałeś, może ten plik jest uszkodzony.
  Odpowiedz
Spobowalem z roznych chomikow zawsze jest tak samo.

Wczoraj sie udalo ale dopiero po 1,5 ladowania.
  Odpowiedz
Spróbuj pobierać przez Internet Download Managera :) Program działający w pełnej wersji jest na chomiku Massive-x :)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Ja tam bym polecił DAP 9.5 PREMIUM zawsze kiedy połączenie zostanie przerwane możesz je wznowić. I do tego duży transfer :)
  Odpowiedz
A ja polecam FlashGet ma to samo co dwa pozostałe, ale jakoś się do niego przyzwyczaiłem
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Jakoś dziwnie się składa ale FlashGet nie jest aż taki dobry. Zainstalowałem IDM i FlashGeta to w IDM około 20-30 kb/s szybciej ściągało ;) Ale to tylko u mnie :P
  Odpowiedz
New.Film napisał(a):FlashGet
Oj nie jest. Szczególnie w przypadku serwerów Chomikuj.pl
Nie wystarczy Wam zwykły chomikbox?
Całkiem nieźle ciągnie i nie potrzebuje dodatkowych wynalazków.
  Odpowiedz
Tylko jeśli ktoś ma internet tak jak ja np. że pobiera mu 512kb/s to chomikboxem nie opłaca się pobierać (chyba że plik jest w partach) bo zwykły jeden plik ciągnie z prędkością 128-200kb/s gdzie akceleratorem (dap premium 9.5) idzie od 460kb/s - 520kb/s. Tak więc różnica jest!
  Odpowiedz
loleko napisał(a):Tylko jeśli ktoś ma internet tak jak ja np. że pobiera mu 512kb/s to chomikboxem nie opłaca się pobierać
O rany. Faktycznie z taką prędkością to liczy się każdy kb. Pamiętam jak miałem taki Internet. Też liczyłem każdy gram prędkości.

Teraz mam około 15mb/s więc pełny film chomikbox pobiera mi w kilka/kilkanaście minut.

W Twoim przypadku przyznam Ci rację. Bez akceleratora ciężko to widzę.
Kurcze nie chcę zaczynać tu wątku o połączeniach Internetowych, ale dziwię Ci się,
że to opłacalne. 512kb/s kosztuje teraz tyle samo co 10mb/s.
Wiele firm nie oferuje już tej prędkości.
  Odpowiedz