Serwer Minecraft
|
12.12.2012, 10:57
Chcielibyśmy z kolegami wykupić serwer do MC, mamy już stronę co sprzedaje takie serwery, ale nie bardzo wiemy co dalej. Chciałbym się was zapytać co nam jest potrzebne i co musimy wiedzieć na ten temat?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dobrze się składa, mam konto na mineserv.eu i 30zł na nim. Są tam bardzo tanie serwery i mogę je polecić, bo kiedyś miałem tam serwer, ale zrezygnowałem z braku czasu. Mógłbym Ci odsprzedać te konto za 20zł lub 250tys. punktów.
Będziesz tam miał bardzo prosty w obsłudze panel użytkownika w języku polskim. Za te 30craftów (taka jest tam waluta po wysłaniu im pieniędzy) możesz mieć serwer 20slotów 1,25GB ram. EDIT:Co do tematu to pytałeś się też co dalej. Od razu po zakupie serwer działa i można na nim grać. Jeśli chcesz mieć nietypowy serwer, z pluginami itp. to musisz mieć programistę (nie jakiegoś profesjonalistę, tylko kogoś kto się zna na serwerach mc) i wtedy po zalogowaniu na ftp (polecam program filezilla) wrzucasz przygotowaną paczkę pluginów na serwer. Po restarcie serwera wszystkie pluginy już działają.
12.12.2012, 14:55
Ja nie chce kupować serwera, bo mam już upatrzony, tylko potrzebuje jakiś informacji na ten temat
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości