Sieć Plus - opłaty
|
Mam takie pytanie, czy mając telefon w plusie na abonament, chce się wysłać sms na jakąś grę to czy kwota ta będzie pobrana z konta,czy będzie dodatkowo doliczona do abonamentu.Zastanawiam się nad tym,ponieważ w play ta kwota jest doliczona do abonamentu i przez to płacimy więcej, a w orange bierze z tego co mamy do wykorzystania na koncie.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.03.2013, 16:52
Skoro masz telefon na abonament to jak Ci może zabierać z konta...?
W Orange pewnie miałeś umowę na doładowania lub zwykłą kartę dlatego wcinało z konta. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
15.03.2013, 11:01
Przecież masz abonament, na jakąś kwotę - np. 50 złotych.
Gra którą pobierzesz będzie wliczona normalnie w rachunek miesięczny tak samo jak sms, czy połączenie. Na koniec dostaniesz rozliczenie tj. rachunek i tyle. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
15.03.2013, 16:06
Własnie że nie, ponieważ mam abonament, i jak wysłałem sms na grę to doliczyło mi kwotę dodatkową a nie zabrało z mojej kwoty którą mam na połączenia.
15.03.2013, 16:15
A to Ci checa - tak więc przestroga dla innych.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
15.03.2013, 17:01
Aż z ciekawości zadzwoniłem do biura obsługi i spytałem jak to jest u nich pod tym względem w ofercie abonamentowej. Miła pani powiedziała mi, że wszystko jest wliczane na jeden rachunek. Nie ma żadnych dodatkowych opłat na boku. Jeśli masz taryfę z wykorzystaniem określonej kwoty, pieniądze powinny zostać wliczone bezpośrednio w nią, a nie dodatkowo. Tyle w teorii, nie sprawdzałem. Zawsze możesz zadzwonić do nich osobiście i wytłumaczyć łopatologicznie daną sytuacje.
15.03.2013, 17:24
Ludzie co Wy wypisujecie...
![]() Takie są uroki abonamentów dlatego jestem do nich sceptycznie nastawiony. Świetną natomiast alternatywą jest umowa na doładowania. Nie wmówicie mi, że jest inaczej bo moja rodzina przez 7 lat miała takową umowę w Plusie. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
Oj Dyzma...
![]() ![]() P.S. Sprawdzałem przed chwilą faktury i bilingi telefonu z plusa w abonamencie i SMSy premium w innych usługach były naliczane w mojej umowie oddzielnie, dlatego sam już zgłupiałem w tym momencie. W biurze obsługi mówią jedno, w praktyce jest drugie... Nie wiem, może zależy to od taryfy albo konkretnej usługi wap, nie mam pojęcia. Musiałbyś zadzwonić do nich osobiście i przedstawić sytuacje na Twoim przykładzie. Oni nie gryzą, więc możesz śmiało ogarnąć ![]()
15.03.2013, 18:12
Hmm mówisz lipa...
Buhay napisał(a):P.S. Sprawdzałem przed chwilą faktury i bilingi telefonu z plusa w abonamencie i SMSy premium w innych usługach były naliczane w mojej umowie oddzielnie, dlatego sam już zgłupiałem w tym momencie. W biurze obsługi mówią jedno, w praktyce jest drugie...Dobrze, że sprawdziłeś bo już byłem nastawiony na niesmaczną wymianę zdań. Z pozoru bardzo miła Pani może Cię wpakować w niezłe koszty dlatego moja powyższa wypowiedź bazuje na własnym doświadczeniu. Tyle ode mnie w temacie ![]() ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |