Sieć Plus - opłaty
|
Mam takie pytanie, czy mając telefon w plusie na abonament, chce się wysłać sms na jakąś grę to czy kwota ta będzie pobrana z konta,czy będzie dodatkowo doliczona do abonamentu.Zastanawiam się nad tym,ponieważ w play ta kwota jest doliczona do abonamentu i przez to płacimy więcej, a w orange bierze z tego co mamy do wykorzystania na koncie.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.03.2013, 16:52
Skoro masz telefon na abonament to jak Ci może zabierać z konta...?
W Orange pewnie miałeś umowę na doładowania lub zwykłą kartę dlatego wcinało z konta. "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
15.03.2013, 11:01
Przecież masz abonament, na jakąś kwotę - np. 50 złotych.
Gra którą pobierzesz będzie wliczona normalnie w rachunek miesięczny tak samo jak sms, czy połączenie. Na koniec dostaniesz rozliczenie tj. rachunek i tyle. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
15.03.2013, 16:06
Własnie że nie, ponieważ mam abonament, i jak wysłałem sms na grę to doliczyło mi kwotę dodatkową a nie zabrało z mojej kwoty którą mam na połączenia.
15.03.2013, 16:15
A to Ci checa - tak więc przestroga dla innych.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
15.03.2013, 17:01
Aż z ciekawości zadzwoniłem do biura obsługi i spytałem jak to jest u nich pod tym względem w ofercie abonamentowej. Miła pani powiedziała mi, że wszystko jest wliczane na jeden rachunek. Nie ma żadnych dodatkowych opłat na boku. Jeśli masz taryfę z wykorzystaniem określonej kwoty, pieniądze powinny zostać wliczone bezpośrednio w nią, a nie dodatkowo. Tyle w teorii, nie sprawdzałem. Zawsze możesz zadzwonić do nich osobiście i wytłumaczyć łopatologicznie daną sytuacje.
15.03.2013, 17:24
Ludzie co Wy wypisujecie... Skoro masz abonament np. 50 zł to jest to minimalna kwota jaką trzeba zapłacić, a do tego dochodzą połączenia, sms itd. czyli jeśli wydzwonisz 30 zł na miesiąc to abonament Ci przychodzi 80 zł... proste. Nie ma żadnego wliczania w rachunek bo abonamenty nie miały by najmniejszego sensu.... a mówiąc w skrócie abonament to jakby spłata naszego nabytego urządzenia które dostaliśmy np. za złotówkę.
Takie są uroki abonamentów dlatego jestem do nich sceptycznie nastawiony. Świetną natomiast alternatywą jest umowa na doładowania. Nie wmówicie mi, że jest inaczej bo moja rodzina przez 7 lat miała takową umowę w Plusie. "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
Oj Dyzma... Zależy jaką masz umowę Najczęstszy abonament polega na tym, że jeżeli masz tę kwotę minimalną 50zł miesięcznie, to nie zapłacisz mniej, ale to nie znaczy, że jeśli wydzwonisz przez ten czas tylko 30zł, to doliczą Ci ją dodatkowo do tych 5 dyszek. Po prostu wliczy się do rachunku, a zapłacisz na koniec i tak 50zł, gdyż to jest Twoje minimum. Jeśli natomiast wydzwonisz zamiast tych trzydziestu na przykład 60zł, nie będziesz płacił 110zł, a 60. Jeśli miałeś taką umowę jak mówisz, to szczerze mówiąc - lipa ^^
P.S. Sprawdzałem przed chwilą faktury i bilingi telefonu z plusa w abonamencie i SMSy premium w innych usługach były naliczane w mojej umowie oddzielnie, dlatego sam już zgłupiałem w tym momencie. W biurze obsługi mówią jedno, w praktyce jest drugie... Nie wiem, może zależy to od taryfy albo konkretnej usługi wap, nie mam pojęcia. Musiałbyś zadzwonić do nich osobiście i przedstawić sytuacje na Twoim przykładzie. Oni nie gryzą, więc możesz śmiało ogarnąć
15.03.2013, 18:12
Hmm mówisz lipa...
Buhay napisał(a):P.S. Sprawdzałem przed chwilą faktury i bilingi telefonu z plusa w abonamencie i SMSy premium w innych usługach były naliczane w mojej umowie oddzielnie, dlatego sam już zgłupiałem w tym momencie. W biurze obsługi mówią jedno, w praktyce jest drugie...Dobrze, że sprawdziłeś bo już byłem nastawiony na niesmaczną wymianę zdań. Z pozoru bardzo miła Pani może Cię wpakować w niezłe koszty dlatego moja powyższa wypowiedź bazuje na własnym doświadczeniu. Tyle ode mnie w temacie "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |