Smaki dzieciństwa
|
23.01.2014, 19:17
Hmm Ja jak przychodziłem do babci to nie zapomnę jak się jadło racuchy, naleśniki, bardzo dobra kaszę jaglaną z cynamonem, rosołek, krupnik przepyszny, kaczkę z farszem nadziewaną, pierniczki ^^ Aż mi kurcze smaku narobiliście teraz
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.02.2014, 13:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2014, 14:27 przez Swordancer.)
Mój smak dzieciństwa to zdecydowanie talarki robione na piecu kaflowym.
Proziaki na masełku robionym, w mojej rodzinie każdy to jadł. U mnie jest tak, że ten przepis jest przekazywany z pokolenia na pokolenie, moja babcia robiła, teraz moja mama, a później pewnie moja żona.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
17.02.2016, 21:27
Z dzieciństwem kojarzy mi się bawarka oraz kakao babci ;D
17.02.2016, 21:32
Moje smaki dzieciństwa to zdecydowanie nagus, kasza manna i Kinder Niespodzianka
19.02.2016, 15:52
Hmmm... smaki dzieciństwa...
Pierogi mojej mamy. Teraz już jej się nie chce robić. Barszcz czerwony mojej babci. Cudo, którego nikt inny zrobić nie umie tak dobrze, jak ona. No i kasza manna z sokiem owocowym, prażoki, hyczka, domowe dżemy i brzoskwinie z syropu, które w wielkich słoikach robiła babcia. I bitki wołowe w ciemnym sosie, które moja mama robiła na świąteczne obiady. Pycha.
Może ktoś wie czy jeszcze gdzieś ją można kupić w Polsce ?? Sprawdziłem allegro i sprowadzanie będzie kosztować przynajmniej 15 zł jednak za gumę to dużo.
19.02.2016, 22:46
Zaryzykuj i odbierz to, co należy do Ciebie.
19.02.2016, 23:17
Ze słodyczy to mamba, kinder niespodzianka, Nutella oraz takie gumy:
Z takich zwykłych potraw to raczej nic nie mam.
20.02.2016, 14:26
Hmm smaki z dzieciństwa, niech pomyślę.
Na pewno hubba bubba ta zwijana, gumy w kuleczkach (patrz wyżej), i gumy które miały na sobie ślady bieżnika (przynajmniej tak czytałem, bo dawno ich nie jadłem). Kasza manna z sokiem malinowym Pierogi, gigantyczne ilości . Życie nie ma ścieżek na skróty.
|