(PS: sorry, że nigdzie nie ma c z kreską )
Sony NWZ-B172 - komputer nie wykrywa odtwarzacza
|
03.06.2012, 18:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2013, 22:17 przez MissFuneral.)
Ostatnio miałem problemy z mp3 (Pentagram Vanquish mini) ponieważ nie chciał się naładować... wymieniliśmy go w sklepie na inny model i tutaj zaczyna się zabawa... Tata wziął Sony NWZ- B172... wszystko fajnie, odtwarzacz super, wreszcie znaleźliśmy rozwiązanie problemu ładowania (nie wiem, czemu w komputerze znajdowało sprzęt, ale nie chciał się ładować... podpiąłem do laptopa siostry i wszystko było ok. Dodam, że to model z wbudowanym akumlatorkiem). Po ładowaniu chciałem go usunąć z komputera poprzez "Bezpieczne usuwanie sprzętu", ale odtwarzacza tam nie było... więc po prostu wyciągnąłem go z USB. Chciałem go włączyć i nie wiem, dlaczego nie da się. Wpiąłem go z powrotem do komputera i tak samo, nie wiem, dlaczego wykrywa teraz jakąś awarię... Wciskałem przycisk reset, ale nie reaguje... Już nie wiem, co mam zrobić... Wie ktoś co się mogło stać?
(PS: sorry, że nigdzie nie ma c z kreską ) Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
03.06.2012, 19:34
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, wogóle odtwarzacz ci nie działa czy jak ??
03.06.2012, 19:56
nie działa... nie chce się włączyc
03.06.2012, 20:05
A reaguje jak podłączysz pod USB świeci się coś czy nie ??
Bo dziwne to troszkę
03.06.2012, 20:11
Tzn miga a w komputerze wyskakuje że system windows nie rozpoznaje urządzenia czy coś w tym stylu... tyle że przy pierwszej próbie ładowania wszystko było ok... tylko po skończeniu ładowania u siostry na laptopie, gdy wyciągnąłem odtwarzacz zaczeły się problemy
03.06.2012, 20:14
Miałes płytkę dodaną do odtwazacza, jeśli tak zainstaluj oprogramowanie na kompie i wtedy podepnij może wtedy będzie działało
03.06.2012, 20:22
nie miałem żadnej płytki...
03.06.2012, 20:27
Był jedynie program przez który mogę sciągnac instrukcje itd... nie było tam chyba żadnych sterowników
EDIT: Dziś tata wymienił w sklepie i przyniósł taką samą... po ładowaniu i wgraniu plików wszystko narazie chodzi bez zarzutów... widocznie tamta miała jakąś wadę Temat do zamknięcia a Lucyfer jak zwykle reputka dla ciebie i wielkie dzięki za pomoc |