Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sony Xperia SP za 800 zł + dodatki - opłaca się ?
Witam, mam do kupienia Sony Xperię SP za 800 zł w zestawie z dwoma pokrowcami,folią na ekranie, dwumiesięczna z plusa z paragonem, podbitą kartą gwarancyjną za 800 zł. Czy się opłaca ? Gościu preferuje odbiór osobisty.
  Odpowiedz
Nówka kosztuje o 600zł drożej. Chyba się opłaca, ale:
--- Przyjrzyj się ekranowi. Jeżeli się zgodzi - nawet zdejmij folię z ekranu - koszt to kilka pln a ukryć rysy może ;)
--- Sprawdź jak się sprawuje - potestuj go chwilkę zanim zakupisz. A może coś w nim nie działa, może to idealna podróbka?
  Odpowiedz
No w plusie raczej podróbek nie sprzedają :) ale to normalka że trzeba przetestować zanim się kupi ;) jeszcze pójdziemy do plusa wszystko sprawdzić, zgodził się ;) więc chyba nie ma nic do ukrycia.

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz
A simlock? Może kiedyś będziesz chciał zmienić sieć, warto na to popatrzeć, bo czasem simlock kosztuje kilkaset zł :/.
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Pytałem, i czytałem na innych forach. Simlock daje już tylko orange. T-mobile, Play, Plus nie dają sim-locków. Bez przesady, aż tak banalne rzeczy to sam wiem że trzeba sprawdzić :D

Zapomniałem dopisać, że jeszcze ziomek dodaje jeden tag NFC. Czekam na opinię BOhazarda :D
  Odpowiedz
Jak ten telefon Ci odpowiada i wszystko działa ok - kup :)
Z góry mówię - na nowsze wersje androida nie masz co liczyć, ale żadna firma nie daje za wiele aktualizacji
  Odpowiedz
Ohohoh, a żebyś wiedział, że mam na co liczyć. Trochę orientuje się w tym temacie, i do końca grudnia, lub w styczniu SP ma otrzymać androida 4.3 a w późniejszym czasie 4.4. Tak poza tym to już ma 4.4 tyle że nieoficjalne ;) Nie jestem jakimś lajkiem, który całkowicie nie wie co ma kupić, co się z czym je, pytam tylko o opinię, porady.
  Odpowiedz
Faktycznie - widać Sony bardziej dba o klientów niż Samsung, LG, Motorola...
  Odpowiedz
Samsung S3 dostaje 4.3 , motorola moto g 4.4 ... Widzę że w ogóle nie masz o tym pojęcia :)

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz
S3 to flagowy model... A co z mniejszymi ? Mini2, Young itd?
Obiecywano np. 4.1 dla mini2... i co? Nie ma tego do dzisiaj... Gdybym wiedział to bym nie brał rok temu mini2 tylko xperię tipo...
Galaxy Young... w dniu zakupu miał 4.1... i aktualizacji do 4.2 brak dopiero do 4.3....
Motorolę też miałem w domu... Nie pamiętam modelu - ale jak w dniu zakupu miała 4 to nie dostała nic więcej niż 4.1...
A np. Apple co ma? 3GS otrzymało iOs 6, czy 7 nie pamiętam... Ale aktualizacji miał dużo więcej.
Najlepiej mają Nexusy - 18 miesięcy pewnych uptadów..
  Odpowiedz