Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Spamowanie reklamą Sprawdziany.pl
Od kilku dni w moich chomikowych rozmowach pojawiają się reklamy tej strony darmowe-sprawdziany.pl wypełniają całe okno chomikowych rozmów po kilka na raz pod rząd na dodatek wysyłane z różnych chomikowych kont tej samej osoby usuwam je blokuje ale pojawiają się nowe np. spr-sql,spr-xxx,spr-darmo1 i inne jest ich masa tak że inni użytkownicy chomikuj nie mogą nic dodać do moich chomikowych rozmów bo ta osoba ciągle spamuje .Czy wy też spotkaliście się z tym ?.Co robić?.
  Odpowiedz
Zbierz wszystkie nicki jego kont i napisz w związku z tym odpowiednią wiadomość do administracji chomikuj.pl.
Powinni się tym zająć, może zablokują możliwość rejestracji następnych kont tej osobie.
Napisz żeby dali mu bana na IP lub coś w tym rodzaju.
Mogliby też zablokować możliwość wysyłania wiadomości z frazą darmowe-sprawdziany.pl.
Im więcej takich wiadomości dostaną tym więcej i szybciej zrobią.
  Odpowiedz
Dziękuje Inkwizytorze tak właśnie zrobię jak mi powiedziałeś .Pozdrawiam
  Odpowiedz
Ja miałam to samo. Chomikuj chyba schodzi na psy. Jak zakładałam tam konto trzy lata temu, to nie było problemu żadnych głupich reklam generatorów punktów, żadnego żebrania o punkty, żadnych stref VIP (kto normalny płaci, nawet punktami, za to, żeby jakiś chomik go polecił?), masowych próśb o klikanie na top listy, linków do stron oferujących zarabianie w internecie i innego typu dziadostwa. Nie wiem, skąd teraz wzięło się to wszystko. Później się dziwić, że różnego rodzaju organizacje walczące z piractwem zainteresowały się portalem chomikuj. Jak miały się nie zainteresować, skoro niektórzy dla tych punktów, to chomikują lub wrzucają setki, a nawet tysiące plików dziennie, przede wszystkim filmów, a na nie głównie zwracają uwagę w/w organizacje. To przez takich chciwych użytkowników ten portal jest teraz na cenzurowanym. Trzy lata temu jakoś żadna organizacja nie zwracała na niego uwagi i był spokój. Teraz wolałam założyć hasło na foldery, gdyż wiem, że niektórym chomikom grożą procesami sądowymi. Nic dziwnego, skoro ten serwis stał się w powszechnym przekonaniu świątynią piractwa. Wg mnie administracja powinna wprowadzić jakieś limity wrzucanych plików albo chociaż wrzucanych filmów, może to by coś pomogło.
  Odpowiedz
u mnie to samo. co usune to za pare godzin to samo:/
Piszcie poprawnie, używajcie (ż, ó, ł, itd) :) Podam przykład:
,,Robić komuś łaskę" a ,,Robić komuś laskę" to całkiem inne znaczenie :D
  Odpowiedz
Zajmę się tą stroną, jeśli nie zaprzestaną spamowania chomikowych rozmów postaram się utrudnić im życie w pewien ciekawy sposób.
Skoro oni spamują to nie powinni mieć nic przeciwko jak ja im będę co jakiś czas puszczał DDOS :D

Kilka razy zasypię im serwer milionami zapytań to im dostawca hostingu zawiesi konto :D
  Odpowiedz
To by było dobre tonyviroos niech poczują ten smaczek jak ich zalewają miliony zapytań to im się odechce spamować na chomiku :)
  Odpowiedz
tonyviroos napisał(a):ja im będę co jakiś czas puszczał DDOS

A czy to jest nie jest nielegalne ?
  Odpowiedz
A cz spamowanie jest legalne ??
  Odpowiedz
tonyviroos napisał(a):cz spamowanie jest legalne ??

A nie ?
  Odpowiedz