Spamowanie reklamą Sprawdziany.pl
|
14.01.2012, 09:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.08.2012, 01:44 przez MissFuneral.)
Od kilku dni w moich chomikowych rozmowach pojawiają się reklamy tej strony darmowe-sprawdziany.pl wypełniają całe okno chomikowych rozmów po kilka na raz pod rząd na dodatek wysyłane z różnych chomikowych kont tej samej osoby usuwam je blokuje ale pojawiają się nowe np. spr-sql,spr-xxx,spr-darmo1 i inne jest ich masa tak że inni użytkownicy chomikuj nie mogą nic dodać do moich chomikowych rozmów bo ta osoba ciągle spamuje .Czy wy też spotkaliście się z tym ?.Co robić?.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.01.2012, 16:26
Zbierz wszystkie nicki jego kont i napisz w związku z tym odpowiednią wiadomość do administracji chomikuj.pl.
Powinni się tym zająć, może zablokują możliwość rejestracji następnych kont tej osobie. Napisz żeby dali mu bana na IP lub coś w tym rodzaju. Mogliby też zablokować możliwość wysyłania wiadomości z frazą darmowe-sprawdziany.pl. Im więcej takich wiadomości dostaną tym więcej i szybciej zrobią.
14.01.2012, 20:32
Dziękuje Inkwizytorze tak właśnie zrobię jak mi powiedziałeś .Pozdrawiam
14.01.2012, 21:00
Ja miałam to samo. Chomikuj chyba schodzi na psy. Jak zakładałam tam konto trzy lata temu, to nie było problemu żadnych głupich reklam generatorów punktów, żadnego żebrania o punkty, żadnych stref VIP (kto normalny płaci, nawet punktami, za to, żeby jakiś chomik go polecił?), masowych próśb o klikanie na top listy, linków do stron oferujących zarabianie w internecie i innego typu dziadostwa. Nie wiem, skąd teraz wzięło się to wszystko. Później się dziwić, że różnego rodzaju organizacje walczące z piractwem zainteresowały się portalem chomikuj. Jak miały się nie zainteresować, skoro niektórzy dla tych punktów, to chomikują lub wrzucają setki, a nawet tysiące plików dziennie, przede wszystkim filmów, a na nie głównie zwracają uwagę w/w organizacje. To przez takich chciwych użytkowników ten portal jest teraz na cenzurowanym. Trzy lata temu jakoś żadna organizacja nie zwracała na niego uwagi i był spokój. Teraz wolałam założyć hasło na foldery, gdyż wiem, że niektórym chomikom grożą procesami sądowymi. Nic dziwnego, skoro ten serwis stał się w powszechnym przekonaniu świątynią piractwa. Wg mnie administracja powinna wprowadzić jakieś limity wrzucanych plików albo chociaż wrzucanych filmów, może to by coś pomogło.
14.01.2012, 21:49
u mnie to samo. co usune to za pare godzin to samo:/
Piszcie poprawnie, używajcie (ż, ó, ł, itd)
![]() ,,Robić komuś łaskę" a ,,Robić komuś laskę" to całkiem inne znaczenie ![]()
15.01.2012, 01:20
Zajmę się tą stroną, jeśli nie zaprzestaną spamowania chomikowych rozmów postaram się utrudnić im życie w pewien ciekawy sposób.
Skoro oni spamują to nie powinni mieć nic przeciwko jak ja im będę co jakiś czas puszczał DDOS ![]() Kilka razy zasypię im serwer milionami zapytań to im dostawca hostingu zawiesi konto ![]()
15.01.2012, 21:38
To by było dobre tonyviroos niech poczują ten smaczek jak ich zalewają miliony zapytań to im się odechce spamować na chomiku
![]()
17.01.2012, 00:49
tonyviroos napisał(a):ja im będę co jakiś czas puszczał DDOS A czy to jest nie jest nielegalne ?
17.01.2012, 01:27
A cz spamowanie jest legalne ??
17.01.2012, 16:58
tonyviroos napisał(a):cz spamowanie jest legalne ?? A nie ? |