Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
To oszust, który podprowadził prawowitemu właścicielowi nazwę chomika i teraz zamierza sprzedać go za minimum 1.000.000 pkt.
Chomik został wyhodowany 2 listopada 2011 więc nie ma nie pewności, że to nie ten karolekdj.
Sprawa została zgłoszona do administracji chomikuj.pl ale razem z Karolem, do którego ten chomik należy bardzo proszę o zamieszczanie swoich komentarzy pod licytacją.
Chomik wcześniej należał do moderatora Karola i tylko on może nim zarządzać!!!
Nie pozwólmy żeby uszło to temu kolesiowi na sucho
Oczywiście zniechęcam do kupna tej nazwy - gdyż jestem w trakcie sprawy aby ją odzyskać... Mój błąd - mogłem założyć nowego chomika - wtedy nazwa została by zachowana. A może w przyszłości z powrotem na portal chomikuj.pl przydała by się na nowo.
(12.11.2011, 15:50)Sebastian napisał(a): Sprawa została zgłoszona do administracji chomikuj.pl ale razem z Karolem, do którego ten chomik należy
Administracja nic nie zrobi w tej sprawie bo nikt nie złamał regulaminu, Karol pozbył się chomika i zwolnił jego nazwę więc każdy mógł sobie założyć chomika z taką nazwą.
Niestety ale obecny właściciel ma pełne prawa do tego konta.
To prawda tony, masz rację. Ale z drugiej strony totalną bezczelnością jest używanie tej samej grafiki. Co innego użyć zwolnionej nazwy, a co innego totalna podróba. Koleś użył nawet mojej grafiki, przygotowanej dla folderu odjechanych.
Jeśli jesteś w stanie udowodnić że jesteś właścicielem grafiki to jedynie można zakazać mu publikowania tej grafiki i nic więcej.
Wiem że to jakaś szuja ale nic nie poradzisz, pełno jest takich na chomiku.
Tony jestem w stanie to udowodnić w każdej chwili, bo to ja posiadam pliki psd i wszystkie elementy folderu odjechanych. Ale nie mam zamiaru nikomu nic udowadniać, dla mnie ważny jest fakt, że sprzedawca jest bezczelny i po prostu żałosny, bo sam nie potrafi nic stworzyć i korzysta z tego co zrobili inni. Żal mi też tych którzy kupują takie chomiki z tego samego powodu. Dobrze że tego akurat chomika nie potraktowali poważnie i robią z niego pośmiewisko (przynajmniej ja tak to odebrałem bo proponowane sumy są obłędne).
Regulaminu nie złamał lecz istnieje takie coś jak "kultura internetowa". Dziwię Ci się Karol. Nie lepiej było usunąc pliki ale nazwę (domene) chomika pozostawić? Tak jak zrobił to bocianovski
Administracja nic mu nie zrobi, Sebastian byłem szybszy ponieważ już kilka dni temu napisałem w komentarzach że to oszust
Karol napisał(a):Mój błąd - mogłem założyć nowego chomika - wtedy nazwa została by zachowana. A może w przyszłości z powrotem na portal chomikuj.pl przydała by się na nowo.