Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sprzedawanie nazw kont - podróbki.
To oszust, który podprowadził prawowitemu właścicielowi nazwę chomika i teraz zamierza sprzedać go za minimum 1.000.000 pkt.

Chomik został wyhodowany 2 listopada 2011 więc nie ma nie pewności, że to nie ten karolekdj.

Sprawa została zgłoszona do administracji chomikuj.pl ale razem z Karolem, do którego ten chomik należy bardzo proszę o zamieszczanie swoich komentarzy pod licytacją.

Chomik wcześniej należał do moderatora Karola i tylko on może nim zarządzać!!!

Nie pozwólmy żeby uszło to temu kolesiowi na sucho

http://img59.imageshack.us/img59/1923/asdsaj.png

W komentarzach piszcie, żeby zniechęcić innych do kupna tego chomika!!!
  Odpowiedz
Oczywiście zniechęcam do kupna tej nazwy - gdyż jestem w trakcie sprawy aby ją odzyskać... Mój błąd - mogłem założyć nowego chomika - wtedy nazwa została by zachowana. A może w przyszłości z powrotem na portal chomikuj.pl przydała by się na nowo.
  Odpowiedz
(12.11.2011, 15:50)Sebastian napisał(a): Sprawa została zgłoszona do administracji chomikuj.pl ale razem z Karolem, do którego ten chomik należy

Administracja nic nie zrobi w tej sprawie bo nikt nie złamał regulaminu, Karol pozbył się chomika i zwolnił jego nazwę więc każdy mógł sobie założyć chomika z taką nazwą.
Niestety ale obecny właściciel ma pełne prawa do tego konta.
  Odpowiedz
Wink 
a ja to licytuje dałem 60.000.000 :D
  Odpowiedz
To prawda tony, masz rację. Ale z drugiej strony totalną bezczelnością jest używanie tej samej grafiki. Co innego użyć zwolnionej nazwy, a co innego totalna podróba. Koleś użył nawet mojej grafiki, przygotowanej dla folderu odjechanych.
  Odpowiedz
Jeśli jesteś w stanie udowodnić że jesteś właścicielem grafiki to jedynie można zakazać mu publikowania tej grafiki i nic więcej.
Wiem że to jakaś szuja ale nic nie poradzisz, pełno jest takich na chomiku.
  Odpowiedz
Tony jestem w stanie to udowodnić w każdej chwili, bo to ja posiadam pliki psd i wszystkie elementy folderu odjechanych. Ale nie mam zamiaru nikomu nic udowadniać, dla mnie ważny jest fakt, że sprzedawca jest bezczelny i po prostu żałosny, bo sam nie potrafi nic stworzyć i korzysta z tego co zrobili inni. Żal mi też tych którzy kupują takie chomiki z tego samego powodu. Dobrze że tego akurat chomika nie potraktowali poważnie i robią z niego pośmiewisko (przynajmniej ja tak to odebrałem bo proponowane sumy są obłędne).
  Odpowiedz
Niestety nie zdążyłem zalicytować dla żartu ponieważ kolega usunął obwieszczenie z licytacją.
  Odpowiedz
Regulaminu nie złamał lecz istnieje takie coś jak "kultura internetowa". Dziwię Ci się Karol. Nie lepiej było usunąc pliki ale nazwę (domene) chomika pozostawić? Tak jak zrobił to bocianovski :)

Administracja nic mu nie zrobi, Sebastian byłem szybszy ponieważ już kilka dni temu napisałem w komentarzach że to oszust :D
  Odpowiedz
Karol napisał(a):Mój błąd - mogłem założyć nowego chomika - wtedy nazwa została by zachowana. A może w przyszłości z powrotem na portal chomikuj.pl przydała by się na nowo.
  Odpowiedz