Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Sterowniki do monitora
Witam zmieniłem monitor i mam problem z rozdzielczością jest to SAMSUNG SyncMaster 940NW nigdzie nie moge znaleźć sterów był bym wdzięczny za linka
  Odpowiedz
Jeśli masz Windowsa, to sterowniki powinny być w opcjonalnych aktualizacjach.
  Odpowiedz
Problemem może być brak sterownika układu graficznego, a nie monitora. Jeśli układ graficzny się nie zmienił w ustawieniach Windowsa czasami trzeba też zmienić rozdzielczość na natywną, gdyż możesz mieć ustawioną starą rozdzielczość. PPM na pulpit i personalizuj lub jeśli jest taka opcja to opcja ekran, tam są ustawienia monitora. Jeśli używasz innego gniazda do łączenia z komputerem niż poprzednio, warto upewnić się czy masz aktualny sterownik natywnego układu graficznego.
  Odpowiedz
Stery są aktualne mam stery do monitora też nie pomogło nie wiem już sam w czym rzecz jestem zieolny powaga
  Odpowiedz
Nigdzie nie mogę znaleść odpowiedniej rozdzielczość nie ma jej w ustawieniach
  Odpowiedz
  Odpowiedz
1440x900 lecz nigdzie jej nie moge znaleźć w ustawieniach niestety-nie me jej

Win 10
  Odpowiedz
Podasz jeszcze dokładny model monitora ? :)
Spróbuj tak : Będąc na pulpicie, wciśnij prawy przycisk myszki, potem personalizacja, następnie sygnatura <ekran> i masz możliwość zmiany rozdzielczości, nie na typowe 100x100 tylko niskie, średnie, wysokie :) Spróbuj ustawić według własnego uznania, ale pewnie zalecane jest na niskie... Jeżeli to nie pomoże, spróbuj pobawić się przyciskami monitora, w tych nowszych jest funkcja automatycznej kalibracji ekranu. Napisz model monitora to może dobierzemy oryginalne sterowniki...

Jeżeli masz Win 10, jak nie myląc to co pisałeś wyżej, spróbuj jeszcze https://support.microsoft.com/pl-pl/inst...windows-10
Niedostępny
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości