Sterowniki do monitora
|
25.07.2017, 15:46
Witam zmieniłem monitor i mam problem z rozdzielczością jest to SAMSUNG SyncMaster 940NW nigdzie nie moge znaleźć sterów był bym wdzięczny za linka
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
25.07.2017, 17:19
Jeśli masz Windowsa, to sterowniki powinny być w opcjonalnych aktualizacjach.
25.07.2017, 21:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.07.2017, 21:10 przez Swordancer.)
Problemem może być brak sterownika układu graficznego, a nie monitora. Jeśli układ graficzny się nie zmienił w ustawieniach Windowsa czasami trzeba też zmienić rozdzielczość na natywną, gdyż możesz mieć ustawioną starą rozdzielczość. PPM na pulpit i personalizuj lub jeśli jest taka opcja to opcja ekran, tam są ustawienia monitora. Jeśli używasz innego gniazda do łączenia z komputerem niż poprzednio, warto upewnić się czy masz aktualny sterownik natywnego układu graficznego.
25.07.2017, 23:15
Stery są aktualne mam stery do monitora też nie pomogło nie wiem już sam w czym rzecz jestem zieolny powaga
26.07.2017, 18:35
Nigdzie nie mogę znaleść odpowiedniej rozdzielczość nie ma jej w ustawieniach
26.07.2017, 19:35
1440x900 lecz nigdzie jej nie moge znaleźć w ustawieniach niestety-nie me jej
Win 10
27.07.2017, 17:59
Podasz jeszcze dokładny model monitora ?
Spróbuj tak : Będąc na pulpicie, wciśnij prawy przycisk myszki, potem personalizacja, następnie sygnatura <ekran> i masz możliwość zmiany rozdzielczości, nie na typowe 100x100 tylko niskie, średnie, wysokie Spróbuj ustawić według własnego uznania, ale pewnie zalecane jest na niskie... Jeżeli to nie pomoże, spróbuj pobawić się przyciskami monitora, w tych nowszych jest funkcja automatycznej kalibracji ekranu. Napisz model monitora to może dobierzemy oryginalne sterowniki... Jeżeli masz Win 10, jak nie myląc to co pisałeś wyżej, spróbuj jeszcze https://support.microsoft.com/pl-pl/inst...windows-10 |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości