Składniki dla 2-4 osób
czosnek, posiekany, 2 ząbki
sół, 2 łyżeczki
curry, 1 łyżeczka
Papryka słodka, 1 łyżeczka
kolendra nasiona, 1/2 łyżeczki
tymianek, szczypta
pieprz czarny, świeżo zielony, do smaku
oliwa, 3 łyżki
sok z cytryny, świeży, 1 łyżka
ćwiartki cytryny,
schab wieprzowy pokrojony w kostkę, 1-2 kg
Opis przygotowania ,czas przygotowania: do 45 min
1. Czosnek zgnieść z solą na miazgę. Masę czosnkową wymieszać z z curry, kolendrą, papryką, tymiankiem, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny.
2. Schab pokroić na małe kawałki. Mięso obtoczyć we wcześniej przygotowanej zaprawie. Zostawić na kilka godzin w lodówce.
3. Mięso nadziać na szpadki bambusowe. Piec na mocno nagrzanym grillu. Podawać z ćwiartkami cytryny.