Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Szukam tytułu filmu!
Odjechani, może ktoś z Was kojarzy...
Oglądałam kiedyś film. Od połowy i po 15 minutach mniej-więcej zasnęłam, z pewnych przyczyn (:P).
Mianowicie był to (chyba) film drogi, ponieważ fragmenty, które widziałam w większości rozgrywały się w aucie, które prowadził upadły rosyjski rockman, miał czarną dziurę pod fotelem pasażera, obok siedział jakiś facet i jechała z nimi wysoka chuda laska, a szukali jeszcze innej kobitki.
Może ma ktoś z Was pojęcie, o jaki film mi chodzi...? Będę wdzięczna:).
  Odpowiedz
Napisz wiadomość pw na tym profilu, oni umieszczą na tablicy i na pewno ktoś pomoże.
https://www.facebook.com/1000.filmow.mlodziezowych ;]
  Odpowiedz
Dobra, znalazłam. :D
"Wristcutters: A Love Story", czyli "Tamten świat samobójców". Polecam. :P
  Odpowiedz
A ja nie :P
Strasznie smutny ten film i w większości wyblakły.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
(11.01.2017, 18:45)Suicider napisał(a): A ja nie :P
Strasznie smutny ten film i w większości wyblakły.

Dla mnie jest jednym z tych z gatunku mózgotrzepnych. Jego, jak to ująłeś, "wyblakłość" mi się podoba. :) No i nie jest tak do końca smutny. Imho nawet chyba mnie trochę podniósł na duchu. :)
  Odpowiedz
(11.01.2017, 19:20)Demanufacture napisał(a): No i nie jest tak do końca smutny. Imho nawet chyba mnie trochę podniósł na duchu

W znaczeniu że samobójcy nie idą do piekła? ;)
Mi ten film bardzo leżał ze względu na mój gust.

Pomógłbym wcześniej gdybym zobaczył ten wątek. Tak na przyszłość to zawsze lepiej zakładać takie tematy na forum np. filmweb, wiedza i skojarzenia tamtego ludu są niepojęte :D

Pamiętam jak kiedyś w innym wątku też pisałem odpowiedź odnośnie tego filmu :)
Coś w tym filmie jest skoro go non stop pamiętam, sporo innych mi przeleciało przez pamięć a ten jest :)
Chyba identyfikowałem się w tamtym czasie bardzo z głównym bohaterem.
Co jak co, ale początek jest świetny jakkolwiek dziwnie to brzmi. Aż przypomniał mi się film Dobranoc, mamusiu (1986) , tam też były podobne porządki.

Odpowiedz
(11.01.2017, 21:04)Suicider napisał(a): W znaczeniu że samobójcy nie idą do piekła?
Haha, chodzi mi o to, że nie taki ten nasz świat zły- są gorsze. Nie ma co marudzić, nie ma co narzekać. :)

No i świetna kreacja Eugene, wzorowanym na, nota bene- bardzo przeze mnie lubianym- wokaliście zespołu Gogol Bordello, też Eugene. :)
(11.01.2017, 21:04)Suicider napisał(a): Co jak co, ale początek jest świetny jakkolwiek dziwnie to brzmi.
Muszę przyznać, że rozbudził we mnie ciągoty na rajd jakąś starą furą przez R66. :P Po prostu-w mojej ocenie- dobry, zapadający w pamięć klimat.

(11.01.2017, 21:04)Suicider napisał(a): kie tematy na forum np. filmweb
Przyznam się szczerze, że gdy pisałam ten wątek jeszcze nie korzystałam z filmwebu. Teraz służy mi jako lista inspiracji i check-lista obejrzanych filmów, żeby nie dublować. Niemniej, jeżeli masz ochotę podesłać mi na PW link do swojego profilu chętnie poszukam czegoś wartego obejrzenia. ;)
  Odpowiedz
(12.01.2017, 12:37)Demanufacture napisał(a): Przyznam się szczerze, że gdy pisałam ten wątek jeszcze nie korzystałam z filmwebu.

Ja też nie, założyłem go 3 miesiące po tobie jak widać.
(12.01.2017, 12:37)Demanufacture napisał(a): Niemniej, jeżeli masz ochotę podesłać mi na PW link do swojego profilu chętnie poszukam czegoś wartego obejrzenia.

Mogę wysłać, ale i tak zobaczysz tylko chyba jakieś 20 ostatnio ocenionych filmów.
Taka polityka filmweb-u. Albo dodanie do znajomych.

Odpowiedz