tani i porządny -> http://allegro.pl/acer-iconia-a100-table...60547.html
Tablet do 350 zł
|
03.10.2012, 19:01
Za 300 zł nic porządnego nie kupisz, mówi się że jak chce ktoś kupić tanio i dobrze to najpierw wyda 300 zł na tani a potem dołoży jeszcze 900 na dobry, oczywiście za 900 zł też można kupić chłam ale za te pieniądze da się już znaleźć coś fajnego i działającego dłużej niż miesiąc.
tani i porządny -> http://allegro.pl/acer-iconia-a100-table...60547.html Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... (03.10.2012, 19:01)Marszal napisał(a): Za 300 zł nic porządnego nie kupisz, mówi się że jak chce ktoś kupić tanio i dobrze to najpierw wyda 300 zł na tani a potem dołoży jeszcze 900 na dobry, oczywiście za 900 zł też można kupić chłam ale za te pieniądze da się już znaleźć coś fajnego i działającego dłużej niż miesiąc. Tak jak mówiłem, Nie jestem w stanie kupić niczego droższego prócz max ~450zł ponieważ taka wypłata ;/ Na tablecie nie będę grał w żadne gry bo od tego mam swojego staruszka PC jedynie chodzi mi o w miarę szybkie przeglądanie internetu (byle szybsze niż w komórce ) i możliwe że muzyka...Nic więcej EDIT: A jeśli kupuję przez allegro, i sprzedającemu coś strzeli do głowy że mi nie wyśle towaru, to mogę jakoś potem domagać się pieniędzy i mieć szanse na ich zwrot? a co powiecie o firmie ' Manta ' ? Jestem skłonny dać nawet w granicach 500zł, byle by w miarę płynnie chodził i dobrze łapał wi-fi
Imcoran tablety za 350 są, ba, nawet tańsze kiedyś widziałem w Realu, ok. 260 zł. Ale to jest sprzęt kompletnie bezużyteczny, bo ma takie parametry, że za jakiś czas nawet z aktualizacją Androida sobie nie poradzi... To już naprawdę lepiej spuścić wodę, poczekać aż jakiś model stanieje, względnie doskładać jeszcze stówkę-dwie i wziąć coś fajniejszego albo po prostu względnego. Od razu mówię, że za tabletami, które już teraz maja poniżej 1 GB RAM nie ma sensu się nawet rozglądać, bo za jakiś czas będą bezużyteczne. Jeżeli nie wymagasz cudów, a zależy Ci na w miarę dobrym sprzęcie to spójrz na Plug Impact. Musiałbyś jeszcze parę złotych dozbierać, ale masz polskiego dystrybutora z porządną gwarancją, a nie chińskie no name'y jednokrotnego użytku.
Allegro teoretycznie ma program ochrony kupujących, ale najlepiej zawsze kupować od sprzedawców, którzy mają jak najwięcej pozytywów albo sklepów internetowych, bo w obu tych przypadkach gościom się nie opłaci robić wała na pięć stówek, żeby potem stracić resztę klientów. Zawsze masz możliwość postawienia negatywnego komentarza, to przecież jasne.
04.10.2012, 08:03
A za te 500zł kupię już coś fajnego? Tak jak pisałem będę go używał głównie do przeglądania internetu, może jakiś film i proste gry
04.10.2012, 12:48
Minimum jakie polecam z tabletów to tablet:
- dwurdzeniowy min 1GHz- aby nie mulił - z kartą graficzna np. TEGRA 2 - aby gry śmigały aż miło - z Androidem 4.0 ICS lub wyższym Cenowo powyżej 500 zł za 10" np "Point of View" za 629zł (ale da się kupić taniej) http://allegro.pl/tablet-point-of-view-m...86061.html
04.10.2012, 23:11
Ten który podał polx byłby spoko, gdyby miał z 1GB RAM i trochę więcej pamięci. No i był tak z 200 zł tańszy, bo nie wiem skąd taka cena za taką specyfikację.
21.10.2012, 19:56
A miał ktoś tego "Goclever Tab A73" w rękach? Cena jest bardzo niewielka, więc nawet w tym roku mógłbym go mieć, a bardzo by mi na tym zależało Dodatkowo z tymi podzespołami powinien nie mieć trudności z przeglądaniem internetu (bo w sumie tylko po to go kupuję )
21.10.2012, 20:03
(21.10.2012, 19:56)Imcoran napisał(a): A miał ktoś tego "Goclever Tab A73" w rękach? Cena jest bardzo niewielka, więc nawet w tym roku mógłbym go mieć, a bardzo by mi na tym zależało Dodatkowo z tymi podzespołami powinien nie mieć trudności z przeglądaniem internetu (bo w sumie tylko po to go kupuję ) Jest to dość dobry tablet jeśli tak jak wcześniej pisałeś potrzebujesz go do podstawowych czynności jak przeglądanie neta czy słuchanie muzyki to poradzi sobie całkiem dobrze, na pewno jego minusem jest słaba rozdzielczość 800x480.. kolejnym minusem jest dość niska wersja systemu android o ile pamiętam 2.3? Po za tym jest całkiem spoko bateria tez ponoć nieźle trzyma. Marszal napisał(a):kolejnym minusem jest dość niska wersja systemu android o ile pamiętam 2.3? Jest jakaś aktualizacja do tego 4.0 czy ileś tam
Za 500 kupisz Ainol Aurora - naprawę bardzo przyzwoity tablet. Ja mam Ainola Advanced II i też jest nieźle, ale Aurora jest sporo lepsza. Proste gry? Na tym sprzęcie pójdzie ci prawie wszytko, filmy hd też oczywiście.
|