Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Tatuaże.
Witam!:D Przymierzam się do zrobienia dwóch tatuaży. Mianowicie czysto estetycznego na podbrzuszu (najprawdopodobniej będzie to gwiazda) i meega sentymentalnego na łydce-" Frendship cant be measured, but when you lose a friend youre a bankrupt.' Nie wykluczam, że to nie będą ostatnie. I pytanie do Was: Co myślicie o tatuażach? Jakie wzory się Wam podobają lub też nie? Może jakieś posiadacie albo macie dla mnie radę? :D Pisać wszystko na temat tatuaży! :D Mile widziane fotki Waszych czy też wzorów z sieci jakie Wam się podobają, ale widziałem, że istnieje temat "Pochwal się swoim tatuażem!" więc jeśli admini uważają to za właściwe, niech przypną tam mój wątek :D
  Odpowiedz
Co myślę o tatuażach? Jeśli się nie przegina, to spoko. Tatuaże czysto estetyczne wcale nie są fajne, bo moim zdaniem bezsensowne. Tatuaże powinny coś wyrażać, coś znaczyć.
Rada: dziarę rób w dobrym studio, nie po kosztach. Jeśli chcesz kolorową- licz się z tym, że UE ma w planach zakazać (metale zawarte w tuszach wywołują raka- udowodnione naukowo) i możesz mieć problemy z poprawką. No i zrób bardziej na jesień/zimę, kiedy będziesz chodził z zakrytym ciałem, bo teraz na łydce to bezsens- zaraz będziesz biegał w krótkich gaciach, a dziary przez dobry miesiąc-dwa nie powinno się narażać na słońce, bo się mści i albo linie stają się przerywane, albo tusz blaknie szybciej.
Zrób najpierw próbę, czy nie jesteś uczulony na tusz. I pamiętaj o tym studio- lepiej poczekać i zapłacić więcej w miejscu o wielu dobrych opiniach, niż mieć kleksa/tusz kiepskiej jakości.
Zwróć też uwagę na higienę w wybranym miejscu. Noś folię, jak każą i smaruj maścią po wykonaniu. I dobrze przemyśl to wszystko, bo nie zawsze tusz chce wyjść spod skóry a proces wypalania potrafi być długi, nieprzyjemny i baaaardzo bolesny.
Niemniej- powodzenia i pochwal się skończoną. :)
Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Dzięki wielkie! :D Szczególnie za tą wzmiankę o kolorowych tatuażach. Właśnie wiem jeśli chodzi o tą zimę jest problem, ale myślę, że poczekam. Tym bardziej, że muszę jeszcze pomyśleć o wielu sprawach z tym związanych :D O studio się nie martw, mam dobrego znajomego, który prowadzi taką działalność i nie słyszałem jeszcze skarg jak podpytywałem jego klientów, wszyscy zadowoleni ;) Nie dziękuję i również pozdrawiam :D
  Odpowiedz
Ja również od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia dziarki :) Hamuje mnie tylko fakt, że po pewnym czasie tatuaż się rozciągnie, gdyż jestem na etapie budowania ciut większej masy. Gdyby nie to, od razu bym się zdecydował.

Poza tym wszystko przemyślane? Będziesz chciał chodzić z taką ozdobą do końca życia? Najlepiej daj tej zajawce z miesiąc przerwy i ponownie zbierz myśli. Chyba, że masz 100% pewność więc działaj ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Też mam ten problem, Niko, dlatego to wszystko idzie tak powoli, a myśl jest już dłuższy czas. Zdradzisz co planujesz? :D
  Odpowiedz
Na początek chciałem zrobić przedramię ;) Na pewno jakiś napis z głębokim przekazem lub nt. pasji, hobby.

A dalsze plany, które muszę wystarczająco przemyśleć to coś takiego:

[Obrazek: tattoo.JPG] [Obrazek: tribal-tattoo-designs-for-men.jpg]

Na pewno dziarka bolesna ale efekt powalający ;)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
No to drugie jest sztosik! Ja mam pomysł na tatuaż, to za jakiś czas dopiero, muszę to dobrze przemyśleć, ale myślę, że w następnym roku się pojawi i już czuję, że będzie dużo dla mnie znaczył. Mianowicie będą to dłonie coś na wzór tego:
[Obrazek: tatuaze-na-ramieniu-8399_3.jpg]
+ wpleciony w to obraz Beksińskiego
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcStuiky0zISN5Y3pPo_qg8...IPHlgBtLNA]
Wszystko będzie w tych odcieniach co dłonie. Pójdę do znajomego, który ma salon i mi to wszystko ładnie, razem skomponuje ;)
PS. Dobra stronka z tatuażami http://http://higit.com/pl-pl/Tatua%C5%BCe Polecam :D
  Odpowiedz
Jak dla mnie tatuaże są spoko, dopóki zachowujemy umiar, a bardziej smak. Tatuowanie się od
góry do dołu moim zdaniem jest po prostu głupie, efekt chwilowy może i fajny ale robiąc tatuaż musimy
brać poprawkę na to że jest to do końca życia!.

Sam również zastanawiam się w niedalekiej przyszłości o zrobieniu sobie dziary na wewnętrznej stronie
ręki (przy nadgarstku) ale jestem dość szczupłą osobą i myślę że robienie dziary w tym momencie jest
głupie ze względu na rozciągniecie skóry w późniejszym czasie.

Właściwie, mam pytanie do osób posiadających dziary, jak to ma się do rozciągania skóry?
Tatuaż traci na atrakcyjności czy kompletnie tego nie widać?
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
  Odpowiedz
[Obrazek: th1490306669321.jpg] [Obrazek: th1490531068601.jpg] [Obrazek: th1490531101501.jpg] [Obrazek: th145604085801.jpg] [Obrazek: thumb-1-14901722121.jpg]
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości