Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Teatr Telewizji
Video 
Co poniedziałek na TVP1, dwadzieścia czy trzydzieści minut po dwudziestej zaczyna się Teatr Telewizji. Właściwie sama nie jestem pewna co to za gatunek, ale to nadrobię. To nie jest ani taki czysty teatr, ani czysta telewizja. To coś innego niż teatr i coś więcej niż te telewizyjne programy.
Dwie godziny temu skończyłam oglądać "Wybór" w reżyserii Stuhra -ze Stuhrem właśnie, Jandą, Kotem, Hudziakiem. Fabułę znajdziecie tutaj. Maglowałam już temat tej sztuki w swoim dzienniku, a jeszcze zdecydowałam się założyć wątek na ten temat na naszym forum. Może ktoś z Was jest fanem takiej sztuki? Chociaż raz z ciekawości polecam każdemu poświęcić te dwie godziny poniedziałkowego wieczoru. Dzisiaj z pewnością było warto. Za tydzień będzie to ekranizacja "Moralności Pani Dulskiej", za dwa jedna ze sztuk Sławomira Mrożka (na którą już zacieram ręce z niecierpliwości).
Jesteście fanami Teatru Telewizji? Czy może uważacie takie połączenie z góry skazane na niepowodzenie?
Free Your Mind!
  Odpowiedz
(11.03.2014, 00:48)Olka napisał(a): Co poniedziałek na TVP1, dwadzieścia czy trzydzieści minut po dwudziestej zaczyna się Teatr Telewizji.

Niestety zdjęli już teatr z anteny. Czy ktoś wie gdzie w internecie można obejrzeć te spektakle?
  Odpowiedz
Fajnie, że telewizja pokazuje takie spektakle. Ja obejrzałam z góra dwa w telewizji i przyznam, że nawet warto takie coś oglądać w poniedziałkowe wieczory. ;)
  Odpowiedz