Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Teraz czytam, ostatnio przeczytałem/am...
Mogę przesłać na pocztę mailową. Pozdrawiam.
  Odpowiedz
W ciągu ostatniego miesiąca z 10 książek Mastertona teraz skończyłam Katarzynę Bondę "Florystka" :-)
Niedostępny
  Odpowiedz
(22.08.2016, 16:18)góraleczka28 napisał(a): W ciągu ostatniego miesiąca z 10 książek Mastertona
W takim razie polecam "Necroscope" Briana Lumleya- zwłaszcza pierwsze 4 części są świetne. :) No i serię o Mrocznej Wieży S. Kinga (+jeden z moich najulubieńszych bohaterów literackich! ;))

A ja ostatnio przeczytałam:
"Diuna"- Frank Herbert
"Wszystkie odcienie czerni"- Ilona Felicjańska
  Odpowiedz
,,Zbiór zadań z wytrzymałości materiałów" panów Niezgodzińskich- idealna lekturka na wakacje- polecam :) A na półce leży ,,Leonardo da Vinci" Dymitra Mereżkowskiego, zaczęty czeka na koniec wakacji
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz
Do mnie nareszcie przyszła dzisiaj ta oto książka:
[Obrazek: qkl2mv.jpg]

'Kobiety, które kochają za bardzo' już prawie w całości 'przeczytałam' w postaci audiobooka. Stwierdziłam jednak, że potrzebna mi również wersja papierowa, aby łatwiej było mi wracać do interesujących mnie wątków. Książka jest bardzo ciekawa, bo ukazuje nam jak wielki może być wpływ środowiska, w którym dorastaliśmy na nasze późniejsze związki partnerskie. Szczerze mówiąc polecałabym ją przeczytać każdemu, bo otwiera ona bardzo oczy na to jak wielkie są zależności międzyludzkie. Pomimo, że zdaje nam się, że dokonujemy świadomych wyborów, to tak naprawdę jesteśmy warunkowani już od najmłodszych lat i czasami bardzo ciężko jest odwrócić skutki tych warunkowań.

Nie będę umieszczała tu opisu ksiązki, bo osobiście uważam, że nie ukazuje on jej prawdziwego, głębszego przesłania. Owszem, jest to książka która ma na celu pomóc kobietom wyjść z toksycznych związków i zaprzestanie podporządkowania całego życia partnerowi, ale co najważniejsze trafia ona po prostu w korzenie problemu, które nieraz nie są takie oczywiste.

Sama trochę się wahałam czy po tą pozycję sięgnąć, bo trochę sceptycznie jestem nastawiona do takich, nazwę to, poradników. Jednak okazało się, że można dużo z niej wyciągnąć.
  Odpowiedz
Czytam Biblię ta księga sama siebie tłumaczy i NIGDY się nie nudzi zawsze można się czegoś dowiedzieć ale szanuje poglądy każdego więc pozdrawiam serdecznie
  Odpowiedz
Stary czy Nowy Testament?

Powiem szczerze, że Nowy Testament przeczytałem bodajże dwukrotnie, ze starym słabiej.

Ulubione Księgi to ze ST Mądrość Syracha, z NT Ewangelia wg. św Jana oraz list św. Jakuba.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Teraz czytam Zaginione Imperium - Clive Clussler, a ostatnio czytałem Oko Boga - Jamesa Rollinsa

Polecam zapoznać się z innymi książkami obu autorów.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Stephen King "Komórka".
  Odpowiedz
Ja teraz czytam ''JAD''
[Obrazek: jad-chce-ukrasc-twoje-zycie-b-iext22143513.jpg]

Niestety, książka nie przypadła mi do gustu, ale mam nadzieje że to się zmieni.  :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości