Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Tutorial Photoshop - Wybielanie zębów
Witam

Chciałem wam pokazać prosty efekt w photoshopie mianowicie

Wybielanie Zębów
Pozioma : Bardzo łatwy

Ja pracuje na Photoshopie CS 6
Myśle że takiego poradnika nie ma bo nie widziałem

Dobra zaczynamy

Zdjęcie na którym ja pracowałem możesz pobrać stąd

[Obrazek: 4bc38fa2000c0d214e982456-1347978214.jpg]

Na początku musimy ściągnąć jakieś zdjęcie na którym będziemy wybielać zęby, podałem wyżej link zdjęcia na którym pracowałem.

1) Otwieramy Zdjęcie w photoshopie poprzez ( Plik->Otwórz)

2) Żeby było łatwiej należy lupą przybliżyć zęby pacjentki :) Skrót "Z"

[Obrazek: 2-1347978092.png]

3) Wybieramy opcję (lasso skrót "L"->lasso wielokątne)

[Obrazek: 1-1347978284.png]

4) Nastepnie zaznaczamy lassem zęby które chcemy wybielić

[Obrazek: 3-1347977978.png]

5) Teraz wchodzimy w opcję Barwa/Nasycenie (Obraz->Dopasowania->Barwa/Nasycenie..) Skrót CTRL+U
Tam gdzie macie w opcji oryginał ustawcie żółte tak jak na obrazku poniżej

[Obrazek: 4-1347978428.png]

6) Ustawiamy Jasność na 100 I zatwierdzamy OK

[Obrazek: 5-1347978487.png]

O to efekt końcowy

[Obrazek: 7-1347978611.png]

Pozdrawiam

Tych resztek na przednim zębie już nie ruszałem:P hehe ale da się to zrobić, tylko to już nie w tym poradniku

Ten sam efekt uzyskamy w Gimpie
  Odpowiedz
Świetna robota! Zawsze byłem ciekawy jak robią to graficy. Uderzyłeś w sendo robiąc ten tutek ;) A powiedz mi jeszcze, co w przypadku, kiedy chciałbym zrobić olśniewającą biel? Taką jak z reklamy?
  Odpowiedz
Co do błędów - krawędzie zębów nie są równe, przez co wybielasz też dziąsła. Ogólnie jest okej . : )
  Odpowiedz
Haha, ale zębiska wybrałaś. Świetny tutek :)
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
Cytat:Co do błędów - krawędzie zębów nie są równe, przez co wybielasz też dziąsła. Ogólnie jest okej . : )

Wiesz nestle to jest najprostszy sposób, jak ma być bardzo dokładnie to już więcej roboty, może nie dużo wiecej ale można zrobić to inaczej:)
  Odpowiedz
Aż ciary przechodzą jak się patrzy na to zdjęcie :D
Ale nadałeś ładny efekt, brawo tak trzymaj Ok

PS. Czy tylko u mnie nie widać ostatniego obrazka?
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
U mnie też nie ma ostatniego obrazka.
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
Efekt końcowy - o ten obrazek chodzi? bo u mnie jest..
  Odpowiedz
U mnie także jest widoczny. Ponawiam pytanie - Da się bardziej rozjaśnić?
  Odpowiedz
Najprostszym sposobem jest powtórzyć wszystko na przerobionym już obrazku jak te z efektu końcowego, będą bielsze,ale żeby zrobić jak w reklamie to nie na takich zębach:P żart, trzeba innym sposobem

[Obrazek: 9-1347978695.jpg]

Zrobione na szybkiego, tak się da jeszcze bielsze zrobić tylko jak widzisz nie jest zrobione zbyt dokładnie:P
  Odpowiedz