Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Tutorial Photoshop: Wydzielanie obiektu
Lightbulb 
Witajcie,
w związku z coraz większym zainteresowaniem opcji "wydziel" której niestety brak w Photoshopie CS6 postanowiłem napisać dla Was ten poradnik jak temu zaradzić.

Poziom trudności: 3
Czas wykonania: 5 min

1. W pierwszej kolejności musicie pobrać poniższy plik z filtrem.

Windows 32 bit: Klik
Windows 64 bit: Klik

2. Po pobraniu wypakować i wrzucić wszystkie pliki do folderu Filters (Adobe Photoshop CS6\Required\Plug-Ins\Filters).

3. Następnie odpalcie Photoshopa i wczytajcie swój obrazek. U mnie wygląda to tak:
[Obrazek: screen_1-1357400280.jpg]

4. Kolejny krok to otworzenie okna z filtrem. W tym celu otwieracie Extract (Filtr\Extract...)
[Obrazek: screen_2-1357400280.png]

5. Otworzy się okno wraz z obrazkiem. Teraz się upewnijcie czy macie zaznaczoną tą opcję [Obrazek: screen_3-1357400280.png].
Jeśli jest zaznaczona, zabieramy się do obrysowania naszego obiektu, tak jak u mnie:
[Obrazek: screen_4-1357400731.png]

6. Jeśli obrysujecie już całą postać, zaznaczcie tą opcję: [Obrazek: screen_5-1357400280.png] i wypełnijcie zaznaczenie. Ma to wyglądać w ten sposób:
[Obrazek: screen_6-1357400280.jpg]

7. Klikamy [Obrazek: screen_7-1357400280.png]

Oto mój efekt:
[Obrazek: screen_8-1357400280.jpg]

Udanych prac :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
A jak nie mam "Extract" ?

Ps. Wgrałem to co trzeba.

Odpowiedz
Adobe Photoshop CS6\Required\Plug-Ins\Filters
Na pewno wszystkie pliki zostały wrzucone do tego katalogu?

Jaką masz wersję Photoshopa?

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Adobe Photoshop CS6 Extended PL 13.0

Pliki zostały wszystkie wrzucone.

[Obrazek: 64137531785699274531.png]

Odpowiedz
Nicholas napisał(a):Windows 32 bit
Windows 64 bit
Na pewno pobrałeś właściwą wersję?
Jeśli tak to nie mam pojęcia co jest grane.

Odpowiedz
Tak, pobrałem wersję 64 bit.

Tak jak wgrywałem style, to musiałem je dodatkowo wgrywać w Photoshopie, w poprzednich wersjach tak nie miałem. Może to też muszę jakoś dodatkowo w PS wgrać?

Odpowiedz
Z tego co widzę to masz 32 bitową wersję Windowsa :)
Pobierz na 32 bity i spróbuj ponownie.

Odpowiedz
64 bitowy.

[Obrazek: 68643522815583343718.png]

Odpowiedz
Stary nie mam zielonego pojęcia. Zrobię cały zabieg od nowa u siebie i jeśli wpadnę na jakieś rozwiązanie to dam Ci znać.

Odpowiedz
A odpalasz PhotoShop'a z ikony PhotoShop czy PhotoShop 64 bit (jest w menu start).
Paradoksalnie instalując PS i odpalając go z ikony odpalasz wersję 32 bit nie 64.

Pliki również podrzuć do folderu z końcówką 64 bit ponieważ instalując tą wersję tworzą się
dwa foldery Ty wrzucasz do folderu 32 bitowego (widzę po screenach).
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz