PS:Nic nigdy nie jest jednak pewne i trzeba o tym pamiętać.
Twórca CMPro ostrzega przed Senderem z Chomiczkuj.pl
|
20.09.2012, 15:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2012, 15:47 przez Swordancer.)
Mogłeś podać link od razu, z reszta nie ważne. Przejechałem go 3 skanerami online i swoim antywirusem i nic. W dodatku przeanalizowałem wszystkie pliki i prócz skryptu do wiadomości i logowania na chomikuj nic nie znalazłem. Oczywiście jeśli dobrze na to patrze to podobnie jak w przypadku CMPro, nie wiem czy wasze hasła są bezpieczne. Zarówno plik główny jak i worker.exe są wolne od wirusów, a autor CMPro zwyczajnie zazdrości. Jeśli sprowadzicie na forum autora programu z chomiczkuj to chciałbym z nim pogadać. Jeśli wyciągnę parę info od niego to bedę mógł tu wkleić dowody na to, że program na pewno nie zawiera wirusów.
PS:Nic nigdy nie jest jednak pewne i trzeba o tym pamiętać. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
User matiszon jest twórca strony chomiczkuj, jak i również spamera z chomiczkuj.
20.09.2012, 16:31
Używam bota z chomiczkuj i nie wykrywa mi żadnych wirusów.
Używam F-Secure który jest naprawdę dobry w zwalczaniu wirusów. Nie miałem jak narazie włamu na konto na portalu chomikuj.
20.09.2012, 16:35
Ja Też od dzisiaj używam bota od chomiczkuj, przeskanowałem go 15 Anty Virusami i nic nie wykryło.
20.09.2012, 18:20
te sendery i boty mogą równie dobrze kraść. Hasła ja odradzam tego używać
Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
20.09.2012, 19:10
Ja tam uważam że spamer od chomiczkuj jest nieszkodliwy tylko jest to bardzo duża konkurencja dla CMPro który stracił klientów.
matiszon można jakąś konkretną datę aktualizacji??
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
20.09.2012, 19:16
Nie podam konkretnej ponieważ wszystko zaleczy od mojego życia prywatnego.
20.09.2012, 19:31
Cytat:Eryk Dobaj A można dowody? Zapewne ich nie dostanę BO JEST TO NIE PRAWDA! No poniekąd autor programu Sender ma rację. Zostaje oskarżony z przysłowiowej "*****" nie otrzymując żadnych potwierdzeń, badań antywirusowych. Zostaje naruszone jego dobre imię i nic poza tym. Oczywiście nie bronię tu nikogo bo jak dla mnie wszystkie te programy mogłyby nie istnieć ponieważ z nich nie korzystam, ale muszę przyznać że twórca CMPro zachowuje się trochę tak jakby chciał pozbyć się konkurencji w dość chamski sposób, wykorzystując swoją reputację wśród chomików. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Z ciekawości zrobiłem skan na virustotal:
https://www.virustotal.com/file/9e183c8b...348163200/ Jedno ostrzeżenie i to jeszcze z jakiegoś antywirusa chińskiego o którym nikt nie słyszał. I skan całej paczki .zip https://www.virustotal.com/file/e4cbebda...348163960/ Tu wykazało parę ale to pewnie z bibliotek używanych w programie. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości