Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Twórca CMPro ostrzega przed Senderem z Chomiczkuj.pl
Mogłeś podać link od razu, z reszta nie ważne. Przejechałem go 3 skanerami online i swoim antywirusem i nic. W dodatku przeanalizowałem wszystkie pliki i prócz skryptu do wiadomości i logowania na chomikuj nic nie znalazłem. Oczywiście jeśli dobrze na to patrze to podobnie jak w przypadku CMPro, nie wiem czy wasze hasła są bezpieczne. Zarówno plik główny jak i worker.exe są wolne od wirusów, a autor CMPro zwyczajnie zazdrości. Jeśli sprowadzicie na forum autora programu z chomiczkuj to chciałbym z nim pogadać. Jeśli wyciągnę parę info od niego to bedę mógł tu wkleić dowody na to, że program na pewno nie zawiera wirusów.

PS:Nic nigdy nie jest jednak pewne i trzeba o tym pamiętać.
  Odpowiedz
User matiszon jest twórca strony chomiczkuj, jak i również spamera z chomiczkuj.
[Obrazek: d9e214ecbd024.gif]
  Odpowiedz
Używam bota z chomiczkuj i nie wykrywa mi żadnych wirusów.
Używam F-Secure który jest naprawdę dobry w zwalczaniu wirusów.
Nie miałem jak narazie włamu na konto na portalu chomikuj.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Ja Też od dzisiaj używam bota od chomiczkuj, przeskanowałem go 15 Anty Virusami i nic nie wykryło.
  Odpowiedz
te sendery i boty mogą równie dobrze kraść. Hasła ja odradzam tego używać

Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
Ja tam uważam że spamer od chomiczkuj jest nieszkodliwy tylko jest to bardzo duża konkurencja dla CMPro który stracił klientów.

matiszon można jakąś konkretną datę aktualizacji??
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
  Odpowiedz
Nie podam konkretnej ponieważ wszystko zaleczy od mojego życia prywatnego.
  Odpowiedz
Aha. Nic nie szkodzi. Rozumiem:-)
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
  Odpowiedz
Cytat:Eryk Dobaj A można dowody:D? Zapewne ich nie dostanę BO JEST TO NIE PRAWDA!
3 godz. temu

Chomik Messenger Pro Program jest ogólnodostępny, wystarczy przebadać go antywirusem :)
Podobna sprawa była z programem ChomikMail, który wykradał ludziom hasła, a ściągali go masowo, bo był darmowy.
3 godz. temu

Eryk Dobaj Hah:D Proszę nie porównujmy go do ChomikMaila'a. Mi nic nie wykrywa antywirus. Ale jeżeli pan tak twierdzi to chyba mogę prosić o ss, zajmie to panu dosłownie minute ;)
2 godz. temu

Eryk Dobaj Darmowy to nie znaczy zły...

No poniekąd autor programu Sender ma rację.
Zostaje oskarżony z przysłowiowej "*****" nie otrzymując żadnych potwierdzeń,
badań antywirusowych. Zostaje naruszone jego dobre imię i nic poza tym.

Oczywiście nie bronię tu nikogo bo jak dla mnie wszystkie te programy mogłyby
nie istnieć ponieważ z nich nie korzystam, ale muszę przyznać że twórca CMPro
zachowuje się trochę tak jakby chciał pozbyć się konkurencji w dość chamski
sposób, wykorzystując swoją reputację wśród chomików.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Z ciekawości zrobiłem skan na virustotal:
https://www.virustotal.com/file/9e183c8b...348163200/
Jedno ostrzeżenie i to jeszcze z jakiegoś antywirusa chińskiego o którym nikt nie słyszał.

I skan całej paczki .zip
https://www.virustotal.com/file/e4cbebda...348163960/
Tu wykazało parę ale to pewnie z bibliotek używanych w programie.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości