Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Uporczywe bóle głowy
A co jest zdrowe? Chyba we wszystkim teraz jest chemia:OO A wiesz co wywołuje migrenę?[/u]
  Odpowiedz
Ja tak kiedyś miałem jak zjadłem Chipsy (chyba Crunships) i miałem po tym silne bóle głowy położyłem się do łóżka przespałem się chyba 2h, a potem wzięło mnie na wymioty, wymiotuję pójdę położę się do łóżka, i po chwili już czuję się normalnie ;)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Chipsy to chemia, można po nich nieźle się struć. Jeszcze jak do tego doda się slodkie i alkohol to reakcja będzie natychmiastowa:)
  Odpowiedz
Mnie dziś pogoda "dobiła" od rana boli i nie mam na to wpływu:placz
  Odpowiedz
Nie zwalajcie winy na inne czynniki, oczywiście mają wpływ, ale podświadomość człowieka działa tak, że często od samego myślenia o tym, że po czymś boli nas głowa, dostajemy bólu głowy.

Fragment książki: Samouzdrawianie metodą Silvy (polecam na mnie działa).

"Aby pozbyć się kłopotów z bólem głowy na tle nerwowym, należy zastosować następującą procedurę:
1. Wejdź w stan alfa zwyczajnym odliczaniem. Pogłębienie stanu dodatkowym odliczaniem lub przedłużeniem procedury relaksacyjnej może być pomocne.
2. Uświadom sobie problem mówiąc w myślach: “Mam ból głowy. Nie chcę mieć bólu głowy".
3. Potwierdź w myśli rozwiązanie mówiąc: “Zakończę sesję, doliczę do pięciu, otworzę oczy, ból głowy ustąpi, poczuję się świetnie."
4. Wywołaj obraz siebie samego, jakbyś przeglądał się w pełnowy-miarowym lustrze. Boli cię głowa. Wyglądasz jak ktoś, kogo boli głowa. Przesuń obraz nieco w lewo – ból stopniowo ustępuje. Ponownie przesuń obraz w lewo. Wyobraź sobie samego siebie wolnego od bólu.
5. Licz do 5, przypominając sobie przy trójce, że po odliczeniu do pięciu ból ustąpi i poczujesz się świetnie. Doliczywszy do pięciu, przypomnij to sobie ponownie i otwórz oczy. Jeżeli odczuwasz jeszcze jakieś pozostałości bólu głowy, odczekaj pięć minut i powtórz całą procedurę. W przypadku silnych bólów migrenowych konieczne są czasem trzy kolejne sesje, co pięć minut każda, aby nastąpiła ulga."

Być może nie wiecie co to stan alfa. Stan alfa - stan rozluźnienia, w którym mózg działa na niższych falach (alfa). Aby go osiągnąć wystarczy położyć się, odprężyć i świadomie odliczać w dół, pogłębiając relaksację (istnieje wiele innych technik).
  Odpowiedz
(12.09.2012, 19:01)bedi25 napisał(a): Nie zwalajcie winy na inne czynniki, oczywiście mają wpływ, ale podświadomość człowieka działa tak, że często od samego myślenia o tym, że po czymś boli nas głowa, dostajemy bólu głowy.

Ból głowy może być objawem poważnej choroby. W pierwszej kolejności zatem powinno się skontaktować z lekarzem. Szczególnie gdy jest On uporczywy i powracający.

(12.09.2012, 19:01)bedi25 napisał(a): Być może nie wiecie co to stan alfa. Stan alfa - stan rozluźnienia, w którym mózg działa na niższych falach (alfa). Aby go osiągnąć wystarczy położyć się, odprężyć i świadomie odliczać w dół, pogłębiając relaksację (istnieje wiele innych technik).

Sprecyzuj o co Ci chodzi? Niższe fale? Poważny skrót myślowy. Chodziło Ci chyba o fale o niższym zakresie częstotliwości niż fale beta?
  Odpowiedz
Glutaminian sodu sprzyja migrenom. Czyli ulepszacze żywności. Mnie czasem też dobijają potworne migreny, że nawet z łóżka wstać nie mogę tylko cały dzień leżeć . ;/
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Po prostu zacznij mierzyć ciśnienie, szczególnie jeśli te bóle występują po wysiłku. Takie bóle głowy mają bardzo często związek z nadciśnieniem. Szczególnie z nagłymi skokami ciśnienia, weź to pod rozwagę, bo to poważna sprawa.
  Odpowiedz
(12.09.2012, 19:01)bedi25 napisał(a): Nie zwalajcie winy na inne czynniki, oczywiście mają wpływ, ale podświadomość człowieka działa tak, że często od samego myślenia o tym, że po czymś boli nas głowa, dostajemy bólu głowy.

Fragment książki: Samouzdrawianie metodą Silvy (polecam na mnie działa).

"Aby pozbyć się kłopotów z bólem głowy na tle nerwowym, należy zastosować następującą procedurę:
1. Wejdź w stan alfa zwyczajnym odliczaniem. Pogłębienie stanu dodatkowym odliczaniem lub przedłużeniem procedury relaksacyjnej może być pomocne.
2. Uświadom sobie problem mówiąc w myślach: “Mam ból głowy. Nie chcę mieć bólu głowy".
3. Potwierdź w myśli rozwiązanie mówiąc: “Zakończę sesję, doliczę do pięciu, otworzę oczy, ból głowy ustąpi, poczuję się świetnie."
4. Wywołaj obraz siebie samego, jakbyś przeglądał się w pełnowy-miarowym lustrze. Boli cię głowa. Wyglądasz jak ktoś, kogo boli głowa. Przesuń obraz nieco w lewo – ból stopniowo ustępuje. Ponownie przesuń obraz w lewo. Wyobraź sobie samego siebie wolnego od bólu.
5. Licz do 5, przypominając sobie przy trójce, że po odliczeniu do pięciu ból ustąpi i poczujesz się świetnie. Doliczywszy do pięciu, przypomnij to sobie ponownie i otwórz oczy. Jeżeli odczuwasz jeszcze jakieś pozostałości bólu głowy, odczekaj pięć minut i powtórz całą procedurę. W przypadku silnych bólów migrenowych konieczne są czasem trzy kolejne sesje, co pięć minut każda, aby nastąpiła ulga."

Być może nie wiecie co to stan alfa. Stan alfa - stan rozluźnienia, w którym mózg działa na niższych falach (alfa). Aby go osiągnąć wystarczy położyć się, odprężyć i świadomie odliczać w dół, pogłębiając relaksację (istnieje wiele innych technik).

Ciekawe to, i to naprawdę działa? Trzeba się skupić trochę jak sądzę:)

(12.09.2012, 19:52)elgato napisał(a): Glutaminian sodu sprzyja migrenom. Czyli ulepszacze żywności. Mnie czasem też dobijają potworne migreny, że nawet z łóżka wstać nie mogę tylko cały dzień leżeć . ;/

Tak, tylko większość produktów zawiera ulepszacze, czytałam o tym i nawet sprawdzam etykietki ale wynika z tego że nie powinnam jeść tego co lubię.
  Odpowiedz