Uporczywe bóle głowy
|
19.05.2012, 19:46
A co jest zdrowe? Chyba we wszystkim teraz jest chemia A wiesz co wywołuje migrenę?[/u]
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
19.05.2012, 21:46
Ja tak kiedyś miałem jak zjadłem Chipsy (chyba Crunships) i miałem po tym silne bóle głowy położyłem się do łóżka przespałem się chyba 2h, a potem wzięło mnie na wymioty, wymiotuję pójdę położę się do łóżka, i po chwili już czuję się normalnie
20.05.2012, 15:17
Chipsy to chemia, można po nich nieźle się struć. Jeszcze jak do tego doda się slodkie i alkohol to reakcja będzie natychmiastowa
12.09.2012, 18:38
Mnie dziś pogoda "dobiła" od rana boli i nie mam na to wpływu
12.09.2012, 19:01
Nie zwalajcie winy na inne czynniki, oczywiście mają wpływ, ale podświadomość człowieka działa tak, że często od samego myślenia o tym, że po czymś boli nas głowa, dostajemy bólu głowy.
Fragment książki: Samouzdrawianie metodą Silvy (polecam na mnie działa). "Aby pozbyć się kłopotów z bólem głowy na tle nerwowym, należy zastosować następującą procedurę: 1. Wejdź w stan alfa zwyczajnym odliczaniem. Pogłębienie stanu dodatkowym odliczaniem lub przedłużeniem procedury relaksacyjnej może być pomocne. 2. Uświadom sobie problem mówiąc w myślach: “Mam ból głowy. Nie chcę mieć bólu głowy". 3. Potwierdź w myśli rozwiązanie mówiąc: “Zakończę sesję, doliczę do pięciu, otworzę oczy, ból głowy ustąpi, poczuję się świetnie." 4. Wywołaj obraz siebie samego, jakbyś przeglądał się w pełnowy-miarowym lustrze. Boli cię głowa. Wyglądasz jak ktoś, kogo boli głowa. Przesuń obraz nieco w lewo – ból stopniowo ustępuje. Ponownie przesuń obraz w lewo. Wyobraź sobie samego siebie wolnego od bólu. 5. Licz do 5, przypominając sobie przy trójce, że po odliczeniu do pięciu ból ustąpi i poczujesz się świetnie. Doliczywszy do pięciu, przypomnij to sobie ponownie i otwórz oczy. Jeżeli odczuwasz jeszcze jakieś pozostałości bólu głowy, odczekaj pięć minut i powtórz całą procedurę. W przypadku silnych bólów migrenowych konieczne są czasem trzy kolejne sesje, co pięć minut każda, aby nastąpiła ulga." Być może nie wiecie co to stan alfa. Stan alfa - stan rozluźnienia, w którym mózg działa na niższych falach (alfa). Aby go osiągnąć wystarczy położyć się, odprężyć i świadomie odliczać w dół, pogłębiając relaksację (istnieje wiele innych technik).
12.09.2012, 19:43
(12.09.2012, 19:01)bedi25 napisał(a): Nie zwalajcie winy na inne czynniki, oczywiście mają wpływ, ale podświadomość człowieka działa tak, że często od samego myślenia o tym, że po czymś boli nas głowa, dostajemy bólu głowy. Ból głowy może być objawem poważnej choroby. W pierwszej kolejności zatem powinno się skontaktować z lekarzem. Szczególnie gdy jest On uporczywy i powracający. (12.09.2012, 19:01)bedi25 napisał(a): Być może nie wiecie co to stan alfa. Stan alfa - stan rozluźnienia, w którym mózg działa na niższych falach (alfa). Aby go osiągnąć wystarczy położyć się, odprężyć i świadomie odliczać w dół, pogłębiając relaksację (istnieje wiele innych technik). Sprecyzuj o co Ci chodzi? Niższe fale? Poważny skrót myślowy. Chodziło Ci chyba o fale o niższym zakresie częstotliwości niż fale beta?
12.09.2012, 19:52
Glutaminian sodu sprzyja migrenom. Czyli ulepszacze żywności. Mnie czasem też dobijają potworne migreny, że nawet z łóżka wstać nie mogę tylko cały dzień leżeć . ;/
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death
12.09.2012, 20:18
Po prostu zacznij mierzyć ciśnienie, szczególnie jeśli te bóle występują po wysiłku. Takie bóle głowy mają bardzo często związek z nadciśnieniem. Szczególnie z nagłymi skokami ciśnienia, weź to pod rozwagę, bo to poważna sprawa.
(12.09.2012, 19:01)bedi25 napisał(a): Nie zwalajcie winy na inne czynniki, oczywiście mają wpływ, ale podświadomość człowieka działa tak, że często od samego myślenia o tym, że po czymś boli nas głowa, dostajemy bólu głowy. Ciekawe to, i to naprawdę działa? Trzeba się skupić trochę jak sądzę (12.09.2012, 19:52)elgato napisał(a): Glutaminian sodu sprzyja migrenom. Czyli ulepszacze żywności. Mnie czasem też dobijają potworne migreny, że nawet z łóżka wstać nie mogę tylko cały dzień leżeć . ;/ Tak, tylko większość produktów zawiera ulepszacze, czytałam o tym i nawet sprawdzam etykietki ale wynika z tego że nie powinnam jeść tego co lubię. |