Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Usunięcie ukrytych plików
5fantastic np :)
a tutaj w czym 5f jest lepszy od chomikuj:
- na 5f możemy pobierać nawet nie mając punktów (tranferu) jednak wtedy pobieramy z limited prędkości
- na 5f punkty zdobywamy na wiele sposobów (i w dodatku łatwo) np. za zainstalowanie Oneway (czyli program typu chomikbox) mamy z 400 punktów czyli 400 mb ba dodatkowo wystarczy mieć go uruchomionego a punkty same nam wpadną za to że mamy go włączonego
- gdy wrzucimy nowe jakieś pliki inni w wyszukiwarce widzą kto ostatnio co wrzucił co daje nawet przy nowo wrzuconym pliku sporo "ściągnięć" więc punkty łatwiej się zdobywa niż na chomikuj
- można dodawać do znajomych
- oczywiście komentarze i oceny są
- mamy od razu kategorie foto, gry, audio itd.
- nie trzeba tworzyć menu, grafik (jednak wiele ludzi bardzo fajnie upiększa sobie profile na 5f) ponieważ przy edycji pliku mamy miejsca na dodanie screenów, opius, tagów, zmiana nazwy pliku, dodawanie trailerów, html
- od jakiegoś czasu chyba jest opcja (a raczej pasek) przy plikach "Podziel się" np. na facebooku, wykop, twitter, blooger, goole itd.
  Odpowiedz
kokosz napisał(a):5fantastic np :)
- można dodawać do znajomych
- oczywiście komentarze i oceny są
- nie trzeba tworzyć menu, grafik (jednak wiele ludzi bardzo fajnie upiększa sobie profile na 5f) ponieważ przy edycji pliku mamy miejsca na dodanie screenów, opius, tagów, zmiana nazwy pliku, dodawanie trailerów, html
- od jakiegoś czasu chyba jest opcja (a raczej pasek) przy plikach "Podziel się" np. na facebooku, wykop, twitter, blooger, goole itd.
Te funkcje na chomikuj też są

kokosz napisał(a):5fantastic np :)
- na 5f możemy pobierać nawet nie mając punktów (tranferu) jednak wtedy pobieramy z limited prędkości
To jest nie opłacalne, bo plik 1GB pobiera się kilka godzin (prędkość to 50kb/sekundę)

Odpowiedz
robotox1- tak? to chomik który nie ma menu, grafik (ogólnie chodzi o opisy takie "wypasione) również jest często odwiedzany? nie wydaje mi się...
na 5f nie trzeba robić opisów nawet itd. bo tam nie ma tyle bubli jak na chomikuj. Chyba lepsze te 50kb/s niż nic? na chomikuj jak plik ma 51 mb to lipa już nie pobierzesz na zwykłym koncie (czyt. bez kupowania transferu czy wrzucaniu plików do siebie). Jak chcesz sobie np. pobrać kilkanaście piosenek to malina a na chomikuj co? **** bo wykorzystasz te 50 i czekasz jak głupi.
  Odpowiedz
A co sądziecie na temat strony mega.co.nz . czy to dobra strona do przechowywania plików ?
  Odpowiedz
Canarino napisał(a):A co sądziecie na temat strony mega.co.nz . czy to dobra strona do przechowywania plików ?
Typowa strona do przechowywania plików dla znajomego itp. Pliki po czasie wygasają.

Odpowiedz
ktoś tu polecał ''google drive'' oraz ''sky drive'' tyle ze ja mam ponad tysiąc mp3 z chomika i pewnie jak wstawie je na takie google drive to od razu moge się spodziewać skasowania tych plików
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Exclamation 
Wczoraj (10.05) przeglądając swojego gryzonia doznałem ogromnego zaskoczenia, otóż wszystkie pliki oznaczone symbolem praw autorskich wcześniej niewidoczne, nagle się pojawiły! :OO

Chciałbym ostudzić (być może) entuzjazm niektórych i napisać że to nie istotne iż pliki są widoczne, ponieważ nie da się ich pobrać, ani nawet podejrzeć, przy próbie otrzymujemy komunikaty odpowiednio: "Plik nie jest dostępny" a przy podglądzie: "Video not found: video". Gniew

Podejrzewam że jest to jakiś błąd serwerów, bo nie znajduję na obecną chwilę racjonalnego wytłumaczenia na to zjawisko.

Chociaż dodam jeszcze że, cały czas po tym usunięciu/ukryciu plików (nawet u prywatnych chomików) miałem wrażenie że te pliki tam są.

A dlaczego miałem takie wrażenie? Już wyjaśniam: gdy zachomikowałem plik o takiej samej nazwie, jak uprzednio skasowany/ukryty dało się spostrzec charakterystyczną jedynkę w nawiasie (1), i dało się zaobserwować że liczba plików video nie ulegała zmianie.

Dokumentowałem to screenami ale stwierdziłem że nie ma to sensu.
  Odpowiedz
Tak było do późnego popołudnia. Teraz udało mi się pobrać pierwsze dwa z moich plików skasowanych. Spróbuję je spakować i wrzucić ponownie do zahasłowanej strefy prywatnej. Będę sprawdzał jak jest z plikami zachomikowanymi od innych, bo nadal widzę jako niedostępne.
  Odpowiedz
Information 
  Odpowiedz