Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Uszkodzony plik na chomiku
z filmikami +18 tak jest na chomiku pisze video not found , ale po ściągnięciu filmik działa może to być problem jedynie z ścieżką do tego pliku dlatego pojawia ci się nie raz taki napis pliki wrzucone na chomika raczej się nie psują
  Odpowiedz
Ja mam taki sam problem. Jak wrzucam film na chomikuj i później go pobiorę ponownie to nie chce się on otworzyć, oczywiście nie cały czas, zazwyczaj 2 filmy na 10 wrzucanych są uszkodzone. To samo jest z archiwami RAR. To jest jakaś masakra. I tak tylko jest na chomikuj.
  Odpowiedz
Może czas wyluzować z chomikami w dobie wałęsających się kancelarii, bezsensownie blokowanych plików i spamu? Trudno jest rozwiązać problem, którego przyczyna najprawdopodobniej leży po stronie serwera.
  Odpowiedz
To gdzie indziej trzymać kopie plików? Bo ja chomikuj używam tylko do tego aby przechowywać swoje pliki i je później pobierać, jak będą potrzebne, do siebie.
  Odpowiedz
Zapraszam więc do TEGO wątku. Chmura to i może nie wystarczyć, ale alternatywą zawsze jest własny dysk sieciowy, mały terminal z dostępem do sieci, jeśli ma się oczywiście dobry upload, aby korzystać z plików w dowolnym miejscu. Gorzej jeśli chce się przechować terabajty danych, wtedy należy szukać alternatywy podobnej do chomikuj z wykluczeniem chomikuj np. TU. poza tymi wynikami wyszukiwania z pewnością były jakieś jeszcze jakieś wątki w których o nich dyskutowano.
  Odpowiedz
Te chmury to są zbyt małe bo oferują tylko 8GB a ja potrzebuje tak ok 500 GB :)
  Odpowiedz
A czy dane koniecznie muszą być dostępne w sieci? Przenośny dysk jest znacznie lepszy pod filmy, gry, muzyke itd. Jakiego rodzaju dane chcesz umieścić w sieci, jeśli mogę spytać?
  Odpowiedz