Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

W jakim języku jest śpiewana ta piosenka ?
http://www.youtube.com/watch?v=zdhJkhNBh...er&list=UL

Wie ktoś w jakim języku jest śpiewana ta piosenka?
Szukałam również tłumaczenia tej piosenki ( na Polski i na Angielski ) ale nic nie znalazłam, więc gdyby wam udało się wyszperać któreś z tych tłumaczeń, byłabym bardzo wdzięczna ;)

Oto fragment oryginalnego tekstu który może pomóc :

Nokva nemozam da zaspijam,vo misli ti mi doagas
i probuvam da zaboravam,koga rece ti si mi se
Sega se prasuvam kade si, so kogo si
dali drug te baknuva, miluva , pregrnuva
Refren:1
Ako jas ti znacev se , zosto otide, zosto otide
I pokraj se sto imavme
Te molam vrati se
Bidi so mene
  Odpowiedz
Wydaje mi się że jest to język chorwacki.
  Odpowiedz
To jest zdecydowanie język Macedoński. Wahałem się jeszcze między Serbskim i Macedońskim. Ale stawiam zdecydowanie na Macedoński. Przede wszystkim ze względu na czcionkę pod teledyskiem.
  Odpowiedz
Ja również jestem za macedońskim a jako dowód zerknij dorotisSs w tagi na youtube... wśród nich jest coś takiego

http://imageshack.us/photo/my-images/26/...ubrxr.png/

zaznaczyłem tą pozycję
  Odpowiedz
Ja jestem pewien na 95% że to macedoński
  Odpowiedz
Znam trochę chorwacki i kilka słów z tekstu pod teledyskiem zrozumiałem, teraz użyłem google translatora i nawet on twierdzi że to język chorwacki (macedońskiego nawet trochę nie rozpoznał).
Oczywiście nie przeczę że jest to inny język ponieważ nie znam macedońskiego, swoją wypowiedź opieram jedynie na podstawowej znajomości języka chorwackiego i tego co pokazał google translator.
  Odpowiedz
tony, translator mógł nie rozpoznać bo Macedończycy piszą cyrylicą.
  Odpowiedz
(20.11.2011, 01:24)tungar napisał(a): tony, translator mógł nie rozpoznać bo Macedończycy piszą cyrylicą.

Tak ale rosyjski nie pisany cyrylicą translator rozpoznaje, sprawdzę więc ten tekst napisany cyrylicą i wtedy będzie wszystko jasne.

Sprawdziłem cyrylicą:
Cytat:Нокvа немозам да заспийам,vо мисли ти ми доагас
и пробуvам да забораvам,кога реце ти си ми се
Сега се прасуvам каде си, со кого си
дали друг те бакнуvа, милуvа , прегрнуvа
Рефрен:1
Ако йас ти знацеv се , зосто отиде, зосто отиде
И покрай се сто имаvме
Те молам vрати се
Биди со мене

Teraz google uznaje język jako macedoński czyli wszyscy obstawiający na macedoński mieli rację
  Odpowiedz
Zobacz pod tym linkiem, tony. http://mk-mk.facebook.com/KristijanJovan...l&filter=2
  Odpowiedz
I wszystko jasne :)
Swoją drogą macedoński jest bardzo podobny do chorwackiego, z resztą podobnie jest z wieloma językami (słowacki i czeski, włoski i hiszpański)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości