![[Obrazek: 9dLeST2.png]](https://i.imgur.com/9dLeST2.png)
Walidacja w php
|
20.09.2017, 19:08
Witajcie, mam do zrobienia walidację w php, ale nie do końca wiem jak ugryźć temat. Szukałem czegoś, natrafiłem na funkcję ereg, ale z jakiegoś powodu nie chce mi zadziałać. Macie jakieś pomysły?
Życie nie ma ścieżek na skróty.
![]() Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
20.09.2017, 19:54
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl pisząc jaki efekt chcesz osiągnąć oraz podać ten niedziałający kod?
20.09.2017, 20:04
Udało mi się problem rozwiązać w sumie tak od du*y strony, ale udało!
![]() ![]() Mianowicie dałem instrukcję warunkową, sprawdzającą, czy pole z liczbami (wceśniej było tekstowe) jest puste, jeżeli nie wykonuje dalsze operacje. ![]() Chciałem uzyskać walidację czy w danym polu są liczby, Życie nie ma ścieżek na skróty.
![]()
23.09.2017, 10:42
Siema, podepnę się pod ten wątek, bo szkoda tworzyć nowy. Potrzebuje pomysłu na 4 skrypty do projektu szkolnego, ale nie za bardzo wiem co zrobić. Jakieś pomysły?
![]()
23.09.2017, 11:15
Możesz podać więcej szczegółów takich jak na jaki przedmiot ma być ten projekt, jakie języki programowania będą używane, jakie są wymagania od nauczyciela, itp.?
23.09.2017, 11:20
Jestem 6 uczniem jeżeli chodzi o programowanie, więc nauczyciel ma troszkę wygórowane oczekiwania odnośnie mnie. Języki programowania - Tylko i wyłącznie HTML+CSS+PHP.
![]()
Szóstym najlepszym? Gdzie? W klasie, w szkole? JS można też użyć? Moje propozycje na projekty:
1. Internetowy quiz z jakiejś dziedziny z takimi opcjami jak np. losowanie jednego pytania. 2. Najprostszy internetowy czat. W zależności od swoich umiejętności możesz dać tylko pola do wpisania nazwy użytkownika i wiadomości. Jak chciałbyś coś więcej, to możesz zrobić prosty system logowania i rejestracji do takiego czatu. Do tych projektów będziesz jeszcze potrzebował bazy danych w MySQL. EDIT: Wcześniej mi się coś pomyliło, sorry ![]()
Zrób prostą aplikację do wydarzeń. Organizatorzy bedą mogli stworzyć/zaplanować imprezę, osoby z zewnątrz będą się mogły na nich oznaczać i wygenerować unikalny bilet (np.qr, który trzeba zeskanować)
![]()
23.09.2017, 18:31
Chodzi o skrypt z wykorzystaniem tylko i wyłącznie HTML PHP i CSS, bez js i MySQL. Chodziło mi o szóstkowego ucznia. XD
![]()
23.09.2017, 18:46
Damn no to nwm co. Jakiś formularz chyba tylko pozostaje ;-;.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości