Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Warzywno-jajeczne ragout
#1
[Obrazek: Warzywnojajeczne_ragout_5271624.jpg]
Składniki na 4 porcje:

- 500 g brokułów,
- sól,
- 6 jajek,
- 150 g ryżu,
- średniej wielkości cebula,
- 250 g małych pieczarek,
- 40 g masła,
- 25 g maki,
- 250 ml mleka,
- łyżeczka bulionu instant,
- 2 łyżki średnio-ostrej musztardy,
- biały pieprz,
- pęczek pietruszki

Przygotowanie:

Brokuły podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie ok 10 minut. Jajka ugotować na twardo, ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki poprzekrawać. Brokuły i jajka odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby przesmażyć na maśle, dodać cebulę, oprószyć mąką chwilę smażyć razem. Wlać 250 ml wody, mleko i zagotować. Wmieszać bulion i gotować 5 minut. Jajka obrać poprzekrawać na 8 części. Musztardę dodać do sosu, doprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć brokuły i jajka, posypać posiekaną pietruszką. Podawać z ryżem.

Czas przygotowania: 25 minut

Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ragout z kiełbaską Karol 0 1 541 26.05.2011, 08:34
Ostatni post: Karol

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości