Chciałbym aby w tym wątku pojawiały się Wasze ulubione covery. Nie musicie ograniczać się jedynie do wokalu, równie dobrze mogą być to nutki zagrane na jakimś instrumencie itd. Ja zacznę... Mam ich wiele, ale na początek tylko kilka
Patryk Kumór w utworze Use Somebody, wystąpił on ostatnio w "Must Be The Music" (5 edycja). Niesamowity głos... Będę mu kibicował
Trzecia edycja "Mam Talent", występ Katarzyny Sochackiej - Foolish Games (Jewel)... To wykonanie jest dla mnie idealne, naprawdę dobre, aż ciarki przechodzą, a sam oryginał bynajmniej mi się nie podoba.
Secrets - One Republic w wykonaniu Bryson'a Andres'a... Utwór zagrany w ciekawym systemie zapętleń dzięki stacji loop, która daje możliwość nagrywania wielu pętli, nakładając je na siebie... Ciężkie do wyjaśnienia. Zobaczcie sami jak wygląda to w praktyce.
Moja perełka... Apologize nie jedną ma odmianę, jednak to wykonanie jest mi najbliższe. Kyle Landry zrobił z tego utworu prawdziwy majstersztyk. Kocham dźwięk fortepianu, a ta kompozycja, ten zapis nut, doprowadza mnie do obłędu... Od kilku lat jest to mój ulubiony cover. W wolnych chwilach przygrywam go sobie przy pianinie, albo słucham zapętlonego w odtwarzaczu, tak jak teraz... Nie nudzi się