Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy podoba Ci się Wiedźmin 2?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, podoba mi się
100.00%
2 100.00%
Nie, nie podoba mi się
0%
0 0%
Razem 2 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów ( The Witcher 2: Assassins of Kings )
Wiedźmin 2: Zabójcy Królów ( The Witcher 2: Assassins of Kings ) zawitała na naszych półkach 17 maja 2011
[Obrazek: wiedzmin2n.jpg]

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów to sequel znakomitego polskiego cRPG - The Witcher. Geralt po raz kolejny stoczyć musi walkę z przeciwnościami losu, które rzucają go w najniebezpieczniejsze miejsca wiedźmińskiego uniwersum. Tak jak w poprzedniku dużą część rozgrywki zajmować będzie walka z wszelakimi potworami, nękającymi bezbronnych mieszkańców świata wykreowanego przez Sapkowskiego.

Tworząc Wiedźmin 2: Zabójcy Królów autorzy przede wszystkim starali się stworzyć świat o wiele bardziej żywy, niż miało to miejsce w części pierwszej. Teraz ludzie znacząco reagują na nasze poczynania, przyjmując rolę sojuszników lub przeciwników. Zmieniona została także mechanika dialogów - są one o wiele bardziej dynamiczne.

Sposób prowadzenia walki nie zmienił się praktycznie w ogóle - jedyną znaczącą modyfikacją jest wprowadzenie Quick Time Events, podczas których musimy wciskać odpowiednie przyciski we właściwym czasie aby zrealizować jakąś zabójczą kombinację ciosów. Zaimplementowano także silnik fizyczny, umożliwiający graczom m.in. zrzucanie przeciwników ze wzniesienia przy pomocy Znaków. Dodano także dynamiczne efekty pogodowe, cykl dnia i nocy zmienia się teraz w czasie rzeczywistym.
Wymagania sprzętowe gry:
Procesor: Core 2 Duo T7500, 2.2GHz
Karta Graficzna: GeForce 8800 GT
Pamięć RAM: 2GB
System: Windows XP

inf.: miastogier.pl
  Odpowiedz
Najlepsza gra na świecie...niedługo wersja 2.0 i dużo nowości.
Polecam każdemu ...ale jej nie powinniście piracić ;)
  Odpowiedz
Mam prośbę jak opisujecie gry wstawiajcie screeny.
Co nam z opisu jak nie widać o czym piszecie...
  Odpowiedz
[Obrazek: 86551546.jpg]

Proszę bardzo screen. :-)

Grę zainstalowałem dopiero wczoraj i grałem narazie kilkanaście minut więc za dużo nie powiem.
Jednak od razu wzrok przyciąga wspaniała grafika, dopracowany jesy chyba każdy detal. To naprawdę cieszy oko
  Odpowiedz
Co Ty to za zdjęcie wytrzasnąłeś :D ?
To chyba nie jest wiedźmin 2 :)

Fotki:

[Obrazek: nws_Wiedzmin2_009_0.jpg]
[Obrazek: witcher2%202011-05-19%2021-12-20-48.jpg]
  Odpowiedz
Nie mniej jednak nie polecam grać przy dzieciach.
Niemal każdy dialog to przekleństwa przez co gra słabnie w oczach.
Pograłem dosłownie pół godziny i usunąłem to dziadostwo.
Niestety puste dialogi szybko mnie zniechęciły do reszty gry.
Grafika ładna, walka wygląda kiepsko, dialogi na poziomie poprawczaka hehe...

Nie polecam.

Grywalność beznadziejna.
  Odpowiedz
Ja zdążyłem w nią pograć i zgadzam się z adminem, słaba grywalność, za dużo dialogów, a do tego masa przekleństw itp...
Mimo dobrej grafiki nie polecam
  Odpowiedz
Mi przekleństwa nie przeszkadzają.
Mam tą grę na komputerze, zainstalowana spory czas temu... Pograłem kilka godzin i zaprzestałem do tej pory.
Zrobili wielkie halo obok wiedźmina 2 ale tak naprawdę jakoś nie ciągnie mnie do tej gry.

Odpowiedz
No, to bardzo interesujące co piszecie. Do tej pory słyszałem same wypowiedzi na plus i strasznie się przypaliłem na tę gierkę. Teraz muszę się zastanowić czy warto w nią inwestować swój czas. Niecierpliwie czekam na kolejne recenzje.
  Odpowiedz
Ja osobiście też grałem w wiedźmina 2, trwało to może 2 dni ; p od tamtej pory mam go zainstalowanego ale praktycznie mnie nie ciągnie do grania w niego, oraz nie mogę grać jak mama siedzi w pokoju (dialogi) :D zostają słuchawki ; p Grafika faktycznie jest ładna, niestety według mnie fajność kończy się na grafice :D osobiście jakoś trudno mi się w nią gra. ;p
---
  Odpowiedz